სტატიები
ვიდეო
ფოტოები
2
2
შესვლა
რეგისტრაცია
სესილი
ჯანმრთელობა
კულინარია
ლიტერატურა
სტატიის დაწერა
ვიდეოს / ფოტოს ატვირთვა
გამოიმუშავე ფული
მე რეპორტიორი
17.02.2025
სტატია:
140293
ვიდეო:
351932
სურათი:
513181
Array ( [get1] => სტატიები [addquery] => user:სესილი:order:date:page:3 )
თარიღი
|
პოპულარული
|
სტატიის რეიტინგი
ასკილის მურაბა
ახლად მოკრეფილი ასკილი გადავარჩიოთ, შეძლებისდაგვარად კაკლები ამოვაცალოთ, ჩავყაროთ მდუღარეში და დავტოვოთ ასე, სანამ წყალი არ გაცივდება. შემდეგ მოვადუღოთ სიროპი. შაქარი ავიღოთ ასკილის თანაბარი წონის, წყალი კი თითოეულ კილოგრამზე 2ჩ/ჭ. ამ სიროპში ჩავყაროთ ასკილის მარცვლები და ვხარშოთ ისე როგორც სხვა ხილკენკრის მურაბა. არომატისათვის შეიძლება ლიმონის ან ფორთოხლის კანი ჩავახარშოთ....
სესილი
2012, 11 აპრილი, 14:22
ატმის მურაბა
მასალად საჭიროა: ატამი - 6კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 5ჩ/ჭ ავიღოთ ატამი, არასრულად დამწიფებული, გავფცქვნათ და დავჭრათ ფართე ნაჭრებად. დავასხათ ყინულიანი წყალი და რამდნიმე საათს შიგ ჩავტოვოთ. ცივი წყლიდან ამოღებული ატმები ჩავყაროთ შაქრის ცივ სიროპში, რომელიც მოდუღებული იქნება ატმის თანაბარი წონის შაქრით. შევდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 20წუთს. შემდეგ ატმები ამოვიღოთ ნაჩვრეტებიანი ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:11
მთელ-მთელი ატმის მურაბა
მასალად საჭიროა: ატამი - 4კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 12ჩ/ჭ 4კგ მწიფე, მაგრამ გადაუმწიფებელი ატამი გავფცქვნათ. ხის ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ ძალიან ცივ წყალში. რამდენიმე საათის შემდეგ ატმები ჩავყაროთ წინასწარ მოდუღებულ და გაცივებულ სიროპში, შევდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 15-20 წუთს. შემდეგ ქაფქირით ამოვიღოთ ატმები და ჩავაწყოთ ფაიფურის ჯამში, სიროპი კი ვადუღოთ კიდევ 2...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:22
ბადრიჯნის მურაბა
მასალად საჭიროა: ბადრიჯანი - 100ცალი კირი - 1მუჭი შაქარი - 3კგ მიხაკ-დარიჩინი - გემოვნების მიხედვით ბადრიჯნები დავთალოთ და დავჭრათ ოთხად, ისე რომ თითოეულ ნაჭერს ცოტაოდენი ყუნწი დავუტოვოთ. ეს მცირეყუნწიანი ბადრიჯნის ნაწილი ისე გავთალოთ, რომ მთელი ბადრიჯნის ფორმა მივცეთ. კაკლებიც მოვაშოროთ. გათლისთანავე თითოეული ცივ წყალში ჩავყაროთ. გათლას რომ დავამთავრებთ, ბადრიჯნე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:35
თეთრი ბლის მურაბა
ახლად მოკრეფილ საღ თეთრ ბალს ამოვაცალოთ კურკა. ჩავყაროთ წინასწარ ნადუღარ შაქრის სიროპში და ვადუღოთ 15-20წუთს. ცეცხლიდან გადმოვიღოთ და გავაცივოთ. რამდენიმე საათის შემდეგ ისევ ცეცხლზე შევდგათ და ვადუღოთ მანამ, სანამ სიროპი საკმაოდ არ გასქელდება, ხოლო თვით ბალი ყვითელ ქარვისფერს არ მიიღებს. შემდეგ გავაცივოთ სხვა ჭურჭელში და ჩავასხათ ქილებში, თავი კარგად მოვუკრათ და შევინახოთ გრილ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:39
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მასალად საჭიროა: თეთრი ბალი - 6კგ შაქარი - 6კგ დარჩეული თხილი - 500გრ ვანილი - გემოვნების მიხედვით 6კგ შაქარს დავასხათ 12ჩ/ჭ წყალი და მოვხარშოთ თხელი სიროპი. 6კგ თეთრ ბალს გამოვაცალოთ კურკები და თითოეულში, კურკის ნაცვლად, ჩავდოთ მოხალული და კანგაცლილი თხილი. შემდეგ ბალი მოვხარშოთ სიროპში ჩვეულებრივი წესით. არომატისთვის დავუმატოთ ვანილი.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:48
როგორ მოვამზადოთ ვარდის ფურცლის მურაბა?
მასალად საჭიროა: ვარდის ფურცლები - 300გრ შაქრის ფხვნილი - 600გრ წყალი - 6ჩ/ჭ ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები დავაჭრათ. ცოტა შაქრის ფხვნილი მოვაყაროთ და კარგად დავსრისოთ. შემდეგ გავწუროთ და გამონაწური წვენი შევინახოთ. ვარდის ფურცლის შაქრიან ფაფას დავასხათ 6 ჩ/ჭ წყლისა და დანარჩენი შაქრისაგან მოდუღებული სიროპი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე. რამდენიმე წუთის შემდეგ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:58
კაკლის მურაბა
მასალად საჭიროა: მწვანე კაკალი(წენგო) - 200ცალი შაქარი - 3კგ თაფლი - 500გრ მიხაკ-დარიჩინი - 50გრ ან ვანილი - 1/2ჩხირი კირი - 3 მუჭი ჯერ კიდდევ მწვანე წენგო გავფცქვნათ, თითოეული ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ რამენიმე ადგილას და ჩავყაროთ ცივ წყალში. ერთი კვირის განმავლობაში დილა-საღამოს წყალი ვუცვალოთ. მეშვიდე დღეს წენგო წყლიდან ამოვიღოთ და მოვაყაროთ 3-4მუჭი კირი. კირში გავაჩე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:12
კომშის მურაბა
მასალად საჭიროა: კომში - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 10ჩ/ჭ 4კგ კარგი ხარისხის კომში გადავარჩიოთ სამურაბედ, გავფცქვნათ, დავჭრათ სასურველ ფორმებად და ჩავყაროთ ცივ წყალში. კომშის ნაფცქვენი მოვხარშოთ წყალში, გამოვწუროთ; ამ ნახარშ წყალში ჩავყაროთ 4კგ შაქარი და მოვხარშოთ თხელი სიროპი. მომზადებულ სიროპში ჩავყაროთ კომშის ნაჭრები და ვხარშოთ მანამ, სანამ მზად არ იქნება, ე.ი. სანამ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:38
ლეღვის მურაბა
მასალად საჭიროა: ლეღვი - 5კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 12ჩ/ჭ 5კგ ოდნავ მწიფე ლეღვი ჩანგლით ან ჩხირით რამდენიმე ადგილას დავჩხვლიტოთ. მოვადუღოთ სიროპი შემდეგი პროპორციით: ერთ კილოგრამ ლეღვზე ერთი კილოგრამი შაქარი და 3ჭიქა წყალი. სიროპში ლეღვი გავაჩეროთ 2-3საათის განმავლობაში, შემდეგ ლეღვი ამოვიღოთ და სიროპი ვადუღოთ 10-15წუთს, რის შემდეგ გადმოვიღოთ გასაცივებლად. სიროპის გას...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:11
ფორთოხლის მურაბა
მასალად საჭიროა: ფორთოხალი - 2კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 6ჩ/ჭ ფორთოხალი მჭრელი დანით დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ამოვაცალოთ კაკლები. დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფორთოხალს ფარავდეს, შევდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ ფორთოხალის კანი საკმაოდ არ დარბილდება. შემდეგ ფორთოხლის ნაჭრები ამოვიღოთ ქაფქირით, დავაწყოთ ღრმა თეფშზე, ზემოდან მეორე თეფში დავახუროთ და დავდგათ თბილ ადგილას რ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:29
მაყვლის მურაბა
მასალად საჭიროა: მაყვალი - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 4 ჩ/ჭ 4კგ დარჩეული მაყვალი ჩავყაროთ სამურაბე ჯამში და ზედ ფენა-ფენა მოვაყაროთ 2კგ შაქრის ფხვნილი. ასე დავტოვოთ რამდენიმე საათის განმავლობაში. შემდეგ დავასხათ 2კგ შაქრისა და 4ჩაის ჭიქა წყლისაგან მოდუღებული სიროპი, შევდგათ ცეცხლზე და ჩვეულებრივი წესით მოვხარშოთ.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:34
მკვახე პომიდვრის მურაბა
მასალად საჭიროა: პომიდორი - 2კგ შაქარი - 3კგ წყალი - 10ჩ/ჭ ლიმონი - 2ცალი შევარჩიოთ კაკლისოდენა პომიდვრები. ფრთხილად შემოვაცალოთ გარეთა კანი, თითოეული დავჭრათ შუაზე და დავაწყოთ საცერზე, რომ წვენი გამოუვიდეს, 3კგ შაქრისა და 10ჩ/ჭ წყლისაგან მოვადუღოთ სიროპი. ჩავყაროთ შიგ პომიდვრები, არომატისთვის ჩავაყოლოთ თხლად დაჭრილი ლიმონი და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:44
მსხლის მურაბა
მასალად საჭიროა : მსხალი - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 10ჩ/ჭ მიხაკი - 1ჩ/კ მაგარი, მაგრამ წყლიანი მსხალი გავთალოთ და დავჭრათ პატარა ბრტყელ ნაჭრებად. მსხლის ნაჭრები ავწონოთ, დავყაროთ სამურაბე ჯამზე, დავასხათ ცივი წყალი და ვხარშოთ მანამ, სანამ ნახევრად არ დარბილდება. შემდეგ გადმოვასხათ მსხლის ნახარში წყალი. ამ წყალში ჩავყაროთ იმდენი შაქარი, რამდენსაც იწონიდა მსხლის ნაჭრე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 20:03
«
1
2
3
როგორ უნდა მოიქცეთ, თუ მეტაბოლურ დისფუნქციასთან ასოცირებული ღვიძლის ცხიმოვანი დაავადება გაქვთ - ჰეპატოლოგი ეკატერინე დოლმაზაშვილი
კვირის სიახლეები
"გავიხადე ბიუსტჰალტერი... მან ის მიიღო, რაც სურდა და მეც... " - რა გადაიტანა ქეით მოსიმ?
"იმდენად ფსკერია რომ პოსტ ტვ -დან გააგდეს! ვინ არ იცის, გეტყვით"- ვისზე საუბრობს ელისო კილაძე
დაუნდობელი კადრები ქორწილიდან
7 ყველაზე ცეცხლოვანი სტრიპ@ტიზი კინემატოგრაფიის ისტორიაში
"ვერტმფრენის" იეროგლიფების საიდუმლო ამოხსნილია
სამარცხვინო სცენები ფილმებიდან, რომელთა გახსენება მსახიობებს არ სურთ
16 ძველი ფოტო, რომელიც აჩვენებს, რომ ადამიანებსა და ძაღლებს შორის ქიმია დიდი ხანია არსებობს
ქალს საოჯახო რელიკვიის გაყიდვა უნდოდა... და აღმოჩნდა, რომ ის არამიწიერი წარმოშობის იყო
როგორ გარდაქმნის ცივი წყალი თქვენს საკვებს საწამლავად
უცნაური ფაქტები, რომელიც მხოლოდ ერთხელ მოხდა
ამ ფოტოების ნახვის შემდეგ, დაქორწინებას გადაიფიქრებთ
აშშ-ში ნუდისტთა პირველი ლაინერი გაემგზავრა კარიბის ზღვაში 2300 მგზავრით
”გოგიტა ვაშაძემ უნდა მასწავლოს რა არის ჩემი სამშობლოსთვის მნიშვნელოვანი?”– სოფო ხორგუანი
ის, რომ, იაპონიის კაპიტულაცია, ატომურ დაბომბვას უკავშირდება – მხოლოდ მითია
უძველესი :"ღმერთები" ნიბირუდან და კაცობრიობის წარმოშობის საიდუმლო
ასე გამოიყურება წარუმატებლობა - სიცილი არ გაბედოთ
ტუნგუსკის მოვლენა გვაჩვენებს, რომ დედამიწას რეალურად ემუქრება კოსმოსური სხეულების შეტაკება
დღემდე ერთ-ერთ ყველაზე უცნაურ და შოკისმომგვრელ ისტორიად ითვლება თანამედროვე სამყაროში
ვარსკვლავები, რომლებსაც ცელულიტების გამოჩენის არ რცხვენიათ
ზუსტად იგივე სახე! ცნობილების ორეულები, რომლებსაც მათგან ვერ გაარჩევთ