სტატიები
ვიდეო
ფოტოები
2
2
შესვლა
რეგისტრაცია
სესილი
ჯანმრთელობა
კულინარია
ლიტერატურა
სტატიის დაწერა
ვიდეოს / ფოტოს ატვირთვა
გამოიმუშავე ფული
მე რეპორტიორი
25.11.2024
სტატია:
138466
ვიდეო:
351967
სურათი:
512088
Array ( [get1] => სტატიები [get2] => კულინარია [addquery] => user:სესილი:show:channel )
თარიღი
|
პოპულარული
|
სტატიის რეიტინგი
მსხლის მურაბა
მასალად საჭიროა : მსხალი - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 10ჩ/ჭ მიხაკი - 1ჩ/კ მაგარი, მაგრამ წყლიანი მსხალი გავთალოთ და დავჭრათ პატარა ბრტყელ ნაჭრებად. მსხლის ნაჭრები ავწონოთ, დავყაროთ სამურაბე ჯამზე, დავასხათ ცივი წყალი და ვხარშოთ მანამ, სანამ ნახევრად არ დარბილდება. შემდეგ გადმოვასხათ მსხლის ნახარში წყალი. ამ წყალში ჩავყაროთ იმდენი შაქარი, რამდენსაც იწონიდა მსხლის ნაჭრე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 20:03
მკვახე პომიდვრის მურაბა
მასალად საჭიროა: პომიდორი - 2კგ შაქარი - 3კგ წყალი - 10ჩ/ჭ ლიმონი - 2ცალი შევარჩიოთ კაკლისოდენა პომიდვრები. ფრთხილად შემოვაცალოთ გარეთა კანი, თითოეული დავჭრათ შუაზე და დავაწყოთ საცერზე, რომ წვენი გამოუვიდეს, 3კგ შაქრისა და 10ჩ/ჭ წყლისაგან მოვადუღოთ სიროპი. ჩავყაროთ შიგ პომიდვრები, არომატისთვის ჩავაყოლოთ თხლად დაჭრილი ლიმონი და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:44
მაყვლის მურაბა
მასალად საჭიროა: მაყვალი - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 4 ჩ/ჭ 4კგ დარჩეული მაყვალი ჩავყაროთ სამურაბე ჯამში და ზედ ფენა-ფენა მოვაყაროთ 2კგ შაქრის ფხვნილი. ასე დავტოვოთ რამდენიმე საათის განმავლობაში. შემდეგ დავასხათ 2კგ შაქრისა და 4ჩაის ჭიქა წყლისაგან მოდუღებული სიროპი, შევდგათ ცეცხლზე და ჩვეულებრივი წესით მოვხარშოთ.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:34
ფორთოხლის მურაბა
მასალად საჭიროა: ფორთოხალი - 2კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 6ჩ/ჭ ფორთოხალი მჭრელი დანით დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ამოვაცალოთ კაკლები. დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ფორთოხალს ფარავდეს, შევდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ ფორთოხალის კანი საკმაოდ არ დარბილდება. შემდეგ ფორთოხლის ნაჭრები ამოვიღოთ ქაფქირით, დავაწყოთ ღრმა თეფშზე, ზემოდან მეორე თეფში დავახუროთ და დავდგათ თბილ ადგილას რ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:29
ლეღვის მურაბა
მასალად საჭიროა: ლეღვი - 5კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 12ჩ/ჭ 5კგ ოდნავ მწიფე ლეღვი ჩანგლით ან ჩხირით რამდენიმე ადგილას დავჩხვლიტოთ. მოვადუღოთ სიროპი შემდეგი პროპორციით: ერთ კილოგრამ ლეღვზე ერთი კილოგრამი შაქარი და 3ჭიქა წყალი. სიროპში ლეღვი გავაჩეროთ 2-3საათის განმავლობაში, შემდეგ ლეღვი ამოვიღოთ და სიროპი ვადუღოთ 10-15წუთს, რის შემდეგ გადმოვიღოთ გასაცივებლად. სიროპის გას...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 19:11
კომშის მურაბა
მასალად საჭიროა: კომში - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 10ჩ/ჭ 4კგ კარგი ხარისხის კომში გადავარჩიოთ სამურაბედ, გავფცქვნათ, დავჭრათ სასურველ ფორმებად და ჩავყაროთ ცივ წყალში. კომშის ნაფცქვენი მოვხარშოთ წყალში, გამოვწუროთ; ამ ნახარშ წყალში ჩავყაროთ 4კგ შაქარი და მოვხარშოთ თხელი სიროპი. მომზადებულ სიროპში ჩავყაროთ კომშის ნაჭრები და ვხარშოთ მანამ, სანამ მზად არ იქნება, ე.ი. სანამ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:38
კაკლის მურაბა
მასალად საჭიროა: მწვანე კაკალი(წენგო) - 200ცალი შაქარი - 3კგ თაფლი - 500გრ მიხაკ-დარიჩინი - 50გრ ან ვანილი - 1/2ჩხირი კირი - 3 მუჭი ჯერ კიდდევ მწვანე წენგო გავფცქვნათ, თითოეული ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ რამენიმე ადგილას და ჩავყაროთ ცივ წყალში. ერთი კვირის განმავლობაში დილა-საღამოს წყალი ვუცვალოთ. მეშვიდე დღეს წენგო წყლიდან ამოვიღოთ და მოვაყაროთ 3-4მუჭი კირი. კირში გავაჩე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:12
როგორ მოვამზადოთ ვარდის ფურცლის მურაბა?
მასალად საჭიროა: ვარდის ფურცლები - 300გრ შაქრის ფხვნილი - 600გრ წყალი - 6ჩ/ჭ ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები დავაჭრათ. ცოტა შაქრის ფხვნილი მოვაყაროთ და კარგად დავსრისოთ. შემდეგ გავწუროთ და გამონაწური წვენი შევინახოთ. ვარდის ფურცლის შაქრიან ფაფას დავასხათ 6 ჩ/ჭ წყლისა და დანარჩენი შაქრისაგან მოდუღებული სიროპი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე. რამდენიმე წუთის შემდეგ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:58
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მასალად საჭიროა: თეთრი ბალი - 6კგ შაქარი - 6კგ დარჩეული თხილი - 500გრ ვანილი - გემოვნების მიხედვით 6კგ შაქარს დავასხათ 12ჩ/ჭ წყალი და მოვხარშოთ თხელი სიროპი. 6კგ თეთრ ბალს გამოვაცალოთ კურკები და თითოეულში, კურკის ნაცვლად, ჩავდოთ მოხალული და კანგაცლილი თხილი. შემდეგ ბალი მოვხარშოთ სიროპში ჩვეულებრივი წესით. არომატისთვის დავუმატოთ ვანილი.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:48
თეთრი ბლის მურაბა
ახლად მოკრეფილ საღ თეთრ ბალს ამოვაცალოთ კურკა. ჩავყაროთ წინასწარ ნადუღარ შაქრის სიროპში და ვადუღოთ 15-20წუთს. ცეცხლიდან გადმოვიღოთ და გავაცივოთ. რამდენიმე საათის შემდეგ ისევ ცეცხლზე შევდგათ და ვადუღოთ მანამ, სანამ სიროპი საკმაოდ არ გასქელდება, ხოლო თვით ბალი ყვითელ ქარვისფერს არ მიიღებს. შემდეგ გავაცივოთ სხვა ჭურჭელში და ჩავასხათ ქილებში, თავი კარგად მოვუკრათ და შევინახოთ გრილ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:39
ბადრიჯნის მურაბა
მასალად საჭიროა: ბადრიჯანი - 100ცალი კირი - 1მუჭი შაქარი - 3კგ მიხაკ-დარიჩინი - გემოვნების მიხედვით ბადრიჯნები დავთალოთ და დავჭრათ ოთხად, ისე რომ თითოეულ ნაჭერს ცოტაოდენი ყუნწი დავუტოვოთ. ეს მცირეყუნწიანი ბადრიჯნის ნაწილი ისე გავთალოთ, რომ მთელი ბადრიჯნის ფორმა მივცეთ. კაკლებიც მოვაშოროთ. გათლისთანავე თითოეული ცივ წყალში ჩავყაროთ. გათლას რომ დავამთავრებთ, ბადრიჯნე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:35
მთელ-მთელი ატმის მურაბა
მასალად საჭიროა: ატამი - 4კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 12ჩ/ჭ 4კგ მწიფე, მაგრამ გადაუმწიფებელი ატამი გავფცქვნათ. ხის ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ ძალიან ცივ წყალში. რამდენიმე საათის შემდეგ ატმები ჩავყაროთ წინასწარ მოდუღებულ და გაცივებულ სიროპში, შევდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 15-20 წუთს. შემდეგ ქაფქირით ამოვიღოთ ატმები და ჩავაწყოთ ფაიფურის ჯამში, სიროპი კი ვადუღოთ კიდევ 2...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:22
ატმის მურაბა
მასალად საჭიროა: ატამი - 6კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 5ჩ/ჭ ავიღოთ ატამი, არასრულად დამწიფებული, გავფცქვნათ და დავჭრათ ფართე ნაჭრებად. დავასხათ ყინულიანი წყალი და რამდნიმე საათს შიგ ჩავტოვოთ. ცივი წყლიდან ამოღებული ატმები ჩავყაროთ შაქრის ცივ სიროპში, რომელიც მოდუღებული იქნება ატმის თანაბარი წონის შაქრით. შევდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 20წუთს. შემდეგ ატმები ამოვიღოთ ნაჩვრეტებიანი ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:11
ასკილის მურაბა
ახლად მოკრეფილი ასკილი გადავარჩიოთ, შეძლებისდაგვარად კაკლები ამოვაცალოთ, ჩავყაროთ მდუღარეში და დავტოვოთ ასე, სანამ წყალი არ გაცივდება. შემდეგ მოვადუღოთ სიროპი. შაქარი ავიღოთ ასკილის თანაბარი წონის, წყალი კი თითოეულ კილოგრამზე 2ჩ/ჭ. ამ სიროპში ჩავყაროთ ასკილის მარცვლები და ვხარშოთ ისე როგორც სხვა ხილკენკრის მურაბა. არომატისათვის შეიძლება ლიმონის ან ფორთოხლის კანი ჩავახარშოთ....
სესილი
2012, 11 აპრილი, 14:22
კურკაამოცლილი ალუბლის მურაბა
ახლად დაკრეფილ საღ ალუბალს ამოვაცალოთ კურკა. რამდენი კილოგრამიც იქნება კურკა, იმდენი 800-900გრ შაქარი და 2ჩ/ჭ წყალი დავასხათ მურაბის ჯამზე და მოვხარშოთ სიროპი. შემდეგ შიგნით ჩავყაროთ უკურკო ალუბალი თავისივე წვენით, რომელიც მას კურკის ამოცლის დროს გამოუვიდა. დავდგათ ნელ ცეცხლზე და ვადუღოთ. მომზადებული მურაბა გავაცივოთ (არა ჯამში) და ჩავასხათ საშუალო ზომის ქილებში.
სესილი
2012, 11 აპრილი, 14:15
ალუბლის მურაბა
მასალად საჭიროა: ალუბალი 5კგ შაქარი 5კგ წყალი 4ჩ/ჭ გადარჩეული ალუბალი დავყაროთ სამურაბე ჯამზე, ზედ დავაყაროთ შაქარი და დავასხათ წყალი. ვხარშოთ საშუალო სიძლიერის ცეცხლზე. ხშირად მოვხადოთ ქაფი. როდესაც მურაბა მზად იქნება, გადავასხათ ის ფაიფურის დიდ ჭურჭელში, გავაცივოთ და ჩავასხათ ქილებში....
სესილი
2012, 11 აპრილი, 14:08
მსუბუქი ნამცხვარი
მასალად საჭიროა: კვერცხი 8ცალი შაქარი 2ჩ/ჭ ლიმონი 1ცალი გავაკეთოთ გოგლიმოგლი. ცალკე ავთქვიფოთ ცილა გათეთრებამდე. ათქვეფილი ცილა შევურიოთ გოგლიმოგლს. ვურიოთ ნელა. შემდეგ ნელნელა ჩავყაროთ თეთრი პურის ფქვილი და ვურიოთ კოვზით ქვევიდან ზევით. ჩავყაროთ აგრეთვე ლიმონის კანის ნახეხი. ტაფაზე დავაფაროთ ცხიმ წასმული თეთრი ქაღალდი და ამ ქაღალდზე კოვზებით დავადოთ ეს გათქვეფილი ცომი ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 16:35
ნამცხვარი ჟოლოთი
მასალად საჭიროა: კვერცხი 2ცალი მაწონი 2ჩ/ჭ ერბო 1ჩ/ჭ ჟოლო 400გრ შაქარი 2ჩ/ჭ პურის ფქვილი რამდენსაც შეიზელს ავიღოთ მაწონი, ერბო, კვერცხი. შაქარი ზემოთ აღნიშნული რაოდენობით და შევაზილოთ იმდენი ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს. გავათხელოთ 1თითის სისქემდე, დავადოთ ერბოწასმულ ტაფაზე, ზედ დავაყაროთ შაქარში არეული ჟოლო და შევდგათ ჰაერღუმელში. როდესაც გამოცხვება, ზ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 16:19
ლიმონის ტკბილი ნამცხვარი
მასალად საჭიროა: ერბო 400გრ შაქარი 400გრ ლიმონი 2ცალი კვერცხი 10ცალი პურის ფქვილი 500გრ ნუში 200გრ დარიჩინი 50გრ 400გრ კარაქი ან ერბო, 400გრ შაქრის ფხვნილი და 10კვერცხის გული ერთად ავთქვიფოთ, სანამ არ გათეთრდება. შემდეგ ავურიოთ 2ლიმონის დახეხილი კანი და იმავე ლიმონების წვენი, ნუში და დარიჩინი. ნელნელა ჩავასხათ 10კვერცხის თეთრად ათქვეფილი ცილა და ცო...
სესილი
2012, 19 მარტი, 16:06
ნამცხვარი ლიმონით
მასალად საჭიროა: პურის ფქვილი 400გრ კარაქი 200გრ შაქარი 200გრ ლიმონი 1ცალი კვერცხი 4ცალი სოდა 1/2 ჩ/კ მოვზილოთ ცომი ფქვილისა, კარაქისა, შაქრისა და კვერცხისაგან. ჩავახეხოთ 4-5 ლიმონის კანი და ჩავწუროთ 1ლიმონის წვენი. შევურიოთ ცოტაოდენი სოდა. ცომი გავათხელოთ, მივცეთ ნებისმიერი ფორმა, წავუსვათ წყალნარევი ერბო და გამოვაცხოთ. როდესაც გამოცხვება, ზემოდან ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 15:50
ბურბუშელა
მასალად საჭიროა: კვერცხი 2ცალი არაყი 2ჩ/კ პურის ფქვილი 4ჩ/ჭ ზეთნარევი ერბო 500გრ შაქარი 100გრ რძე ან მაწონი 1ჩ/ჭ სოდა 1ჩ/კ დარიჩინი გემოვნების მიხედვით მაწონი არ რძე, 2კვერცხი, 3ჩ/ჭ ფქვილი, არაყი და შაქარი მოვზილოთ ერთად. თუ სითხე საკმაო არ არის, ჩავუმატოთ ცოტა თბილი წყალი და გავურიოთ სოდა. კარგად მოზელილი ცომი ძალიან გავათხელოთ მაგიდაზე. ეს გათხელებუ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 15:34
1
2
3
»
კვირის სიახლეები
როგორ ვატაროთ აქსესუარები სწორად?
ჩვენ კაცობრიობის მეხუთე ვერსია ვართ...
უცნაური ფოტოსურათები XIX საუკუნის არქივებიდან (უცხოპლანეტელები და რობოტები)
გლამურის მსხვერპლი ქალბატონები - "სუსტი გულის პატრონებმა არ ნახოთ!"
როდის გამოვიყურებით პროვინციულად?
უჩვეულო, მაგრამ სახალისო ფოტოები, რომლებიც გაგამხიარულებთ
ქალის საუკეთესო გამოგონებები
თავდაყირა დეკოლტე - მოდის ახალი ტენდენცია
ცნობილი ქართველების სახალისო კურიოზები-(ნაწილი 10)
აირჩიე მამაკაცი და გაიგე, რამდენად წარმატებულ ურთიერთობაში ხარ
მათ, საკუთარი ფიგურა სულაც არ აკომპლექსებთ
სტალინის იუმორი
ყველაზე მასობრივი ჩხუბი NBA-ს ისტორიაში (ვიდეო)
მონიკა ბელუჩის მიერ შექმნილი 15 ყველაზე შთამბეჭდავი სახე
საქორწილო კაბები, რომლისაც სიძის გარდა, სტუმრებსაც შერცხვებათ
არა და, დასასვენებლად წავიდნენ
„საჯაროდ გემშვიდობებით უსამართლობის და სიბოროტის წახალისების გამო… მრცხვენია“ – ნათია მაქაცარია
რა მოხდება თუ ყოველ დილით ამას გააკეთებთ - რამდენიმე რჩევა თქვენი ჯანმრთელობისთვის
სელებრითები, რომლებსაც ტყუპისცალი ჰყავთ
7 სიმპტომი რომ თქვენ შესაძლოა D ვიტამინის ნაკლებობა გაქვთ