სტატიები
ვიდეო
ფოტოები
2
2
შესვლა
რეგისტრაცია
სესილი
ჯანმრთელობა
კულინარია
ლიტერატურა
სტატიის დაწერა
ვიდეოს / ფოტოს ატვირთვა
გამოიმუშავე ფული
მე რეპორტიორი
23.11.2024
სტატია:
138421
ვიდეო:
351967
სურათი:
512073
Array ( [get1] => სტატიები [addquery] => user:სესილი:page:1:page:1:order:views:by:desc:page:1 )
თარიღი
|
პოპულარული
პოპულარული:
დღის
კვირის
თვის
სულ
|
სტატიის რეიტინგი
კიტრის დამჟავება
შევარჩიოთ ახალი, ქორფა, საშუალო ან უფრო პატარა ზომის სქელკანიანი, მწვანე ფერის, საღი, დაუზიანებელი და სწორი ფორმის კიტრები. ამოვავლოთ ძალიან ცივ წყალში, ჩავაწყოთ ჭურჭელში, მაშინვე დავასხათ მდუღარე წყალი და თავდახურული გავაჩეროთ 1520წუთი. როდესაც წყალი გაგრილდება, ე.ი. ნელთბილი გახდება, ამოვალაგოთ კიტრები და ჩავაწყოთ ყინულივით ცივ წყალში. ცოტა ხნის შემდეგ გადავალაგოთ მწნილი...
სესილი
2012, 1 მარტი, 15:26
კომბოსტოს მწნილი
მთელი თავი კომბოსტოები დავჭრათ ოთხოთხად, ამოვავლოთ მდუღარეში, კარგად გავაცივოთ და შემდეგ ჩავაწყოთ დიდ ქილებში. ცივ წყალში გავხსნათ მარილი შემდეგი პროპორციით: 10კგ კომბოსტოზე 500-600გრ მარილი. რამდენიმე ცალი წითელი პილპილი, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, ცერეცო და მუხის ან ალუბლის ფოთოლი მოვხარშოთ და დავასხათ ქილაში მჭიდროდ ჩაწყობილ კომბოსტოს. ეს იქნება თეთრად დამჟავებული კომბოსტო.თუ გვ...
სესილი
2012, 1 მარტი, 15:51
ნამცხვარი "შუ"
მასალად საჭიროა: ერბო 200გრ შაქარი 6სუფრის კოვზი ლიმონი 1ცალი პურის ფქვილი 400გრ კვერცხი 18ცალი ჩავასხათ ქვაბში 2ჩაის ჭიქა ნახევარი წყალი, 200გრ ერბო წამოვადუღოთ. ჩავყაროთ ამ ნარევში 6სუფრის კოვზი შაქარი, სწრაფი მორევით ჩავალესოთ 400გრ ფქვილი. ვურიოთ მანამ, სანამ ცომი ქვაბს ადვილად არ მოსცილდება. გადავიტანოთ სხვა ჭურჭელში, რის შემდეგ ჩავახალოთ 18კვერცხის...
სესილი
2012, 19 მარტი, 15:12
ნამცხვარი ლიმონით
მასალად საჭიროა: პურის ფქვილი 400გრ კარაქი 200გრ შაქარი 200გრ ლიმონი 1ცალი კვერცხი 4ცალი სოდა 1/2 ჩ/კ მოვზილოთ ცომი ფქვილისა, კარაქისა, შაქრისა და კვერცხისაგან. ჩავახეხოთ 4-5 ლიმონის კანი და ჩავწუროთ 1ლიმონის წვენი. შევურიოთ ცოტაოდენი სოდა. ცომი გავათხელოთ, მივცეთ ნებისმიერი ფორმა, წავუსვათ წყალნარევი ერბო და გამოვაცხოთ. როდესაც გამოცხვება, ზემოდან ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 15:50
როგორ მოვამზადოთ მწნილები ისე, რომ ვიტამინები შევინარჩუნოთ?
ბოსტნეულის დამწნილების დროს წარმოიქმნება რძის მჟავას მიკრობები, რომლებიც არ შლის ბოსტნეულში ვიტამინებს; პირიქით, რძის მჟავა ქმნის ხელსაყრელ პირობებს c ვიტამინის შესანარჩუნებლად.ამავე დროს უნდა ვიცოდეთ დამჟავების პროცესის დაჩქარება, ეს კი შეიძლება ძმრის ან სხვა რაიმე მჟავის დამატებით. დამჟავების დაჩქარება სასარგებლოა ვიტამინების შენარჩუნ...
სესილი
2012, 1 მარტი, 13:41
თეთრი ბლის მურაბა
ახლად მოკრეფილ საღ თეთრ ბალს ამოვაცალოთ კურკა. ჩავყაროთ წინასწარ ნადუღარ შაქრის სიროპში და ვადუღოთ 15-20წუთს. ცეცხლიდან გადმოვიღოთ და გავაცივოთ. რამდენიმე საათის შემდეგ ისევ ცეცხლზე შევდგათ და ვადუღოთ მანამ, სანამ სიროპი საკმაოდ არ გასქელდება, ხოლო თვით ბალი ყვითელ ქარვისფერს არ მიიღებს. შემდეგ გავაცივოთ სხვა ჭურჭელში და ჩავასხათ ქილებში, თავი კარგად მოვუკრათ და შევინახოთ გრილ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 16:39
მწვანე პომიდვრის მწნილი
ავიღოთ მწვანე, მაგრამ უკვე სიმწიფეში შემავალი პომიდვრები, გავასუფთაოთ, გავრეცხოთ და ჩავაწყოთ ქილაში მჭიდროდ. ფენებს შუა დავალაგოთ ცერეცო, კამა და ალუბლის ფოთლები. მოვამზადოთ მარილწყალი შემდეგი პროპორციით: 10კგ პომიდორზე 800გრ მარილი და დავასხათ პომიდორს ისე, რომ მთლიანად ფარავდეს. დავადოთ ხის სუფთა რგოლი და დავდგათ თავდაუხურავი. როდესაც დუღილი დამთავრდება და ქაფის დენა ...
სესილი
2012, 2 მარტი, 14:48
ბადრიჯნის საცივი
მასალად საჭიროა: ბადრიჯანი - 2 კგ ნიგოზი - 400 გრ ძმარი - 1 ჩაის ჭიქა ხმელი სუნელი - 1 ჩაის კოვზი ხახვი - 400 გრ ნიორი - 2, 3 კბილი ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი, რეჰანი, კამა - 1 დიდი კონა პრასის ფოთლები - 20 ცალი მარილი და წიწაკა - გემოვნების მიხედვით სიგრძეზე , თითქმის ბოლომდე სამად ჩაჭრილი ბადრიჯანი მოვხარშოთ და გამოვწუროთ . დავნაყოთ ნიგოზი წვრილად; დავჭრათ ...
სესილი
2012, 1 მარტი, 12:05
შოკოლადის კისელი
მასალად საჭიროა: შოკოლადი - 100გრ კარტოფილის ფქვილი - 3 სუფრის კოვზი რძე - 9 ჩაის ჭიქა დარიჩინი და შაქარი - გემოვნების მიხედვით შოკოლადი და კარტოფილის ფქვილი ავურიოთ ერთმანეთში და გავხსნათ 6 ჭიქა გადადუღებულ ცივ რძეში. ვადუღოთ 5-10 წუთის განმავლობაში. ჩავაყაროთ შაქარი და გადმოვდგათ. ცალკე მივიტანოთ 3ჩაის ჭიქა ცივი რძე და შაქარი დარიჩინით.
სესილი
2012, 6 მარტი, 14:14
კომშის მურაბა
მასალად საჭიროა: კომში - 4კგ შაქარი - 4კგ წყალი - 10ჩ/ჭ 4კგ კარგი ხარისხის კომში გადავარჩიოთ სამურაბედ, გავფცქვნათ, დავჭრათ სასურველ ფორმებად და ჩავყაროთ ცივ წყალში. კომშის ნაფცქვენი მოვხარშოთ წყალში, გამოვწუროთ; ამ ნახარშ წყალში ჩავყაროთ 4კგ შაქარი და მოვხარშოთ თხელი სიროპი. მომზადებულ სიროპში ჩავყაროთ კომშის ნაჭრები და ვხარშოთ მანამ, სანამ მზად არ იქნება, ე.ი. სანამ ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:38
გაბრიელ გარსია მარკესის 13 გენიალური ფრაზა:
1)მე შენ მიყვარხარ, არა იმიტომ ვინც ხარ შენ, არამედ იმიტომ რო ვინ არ მე როცა სჰენს გვერდით ვარ. 2)არცერთი არამიანი არ იმსხურებს შენს ცრემლებს, ხოლო ის ვინც იმსახურებს, არასოდეს აგატირებს შენ. 3)მხოლოდ იმიტომ, რო ვიღაცას არ უყვარხარ ისე, როგორც შენ გიდნა რომ უყვარდე, იმას არ ნიშნავს რომ, იმ აამიანს მთელი გულით არ უყვარხარ! 4)ნამდვილი მეგობარი ის არის ,...
სესილი
2012, 7 აპრილი, 21:19
ალუბლის მურაბა
მასალად საჭიროა: ალუბალი 5კგ შაქარი 5კგ წყალი 4ჩ/ჭ გადარჩეული ალუბალი დავყაროთ სამურაბე ჯამზე, ზედ დავაყაროთ შაქარი და დავასხათ წყალი. ვხარშოთ საშუალო სიძლიერის ცეცხლზე. ხშირად მოვხადოთ ქაფი. როდესაც მურაბა მზად იქნება, გადავასხათ ის ფაიფურის დიდ ჭურჭელში, გავაცივოთ და ჩავასხათ ქილებში....
სესილი
2012, 11 აპრილი, 14:08
ყვავილოვანი კომბოსტო ნაღებით და ყველით
მასალად საჭიროა: ყვავილოვანი კომბოსტო 1კგ ნაღები ან არაჟანი 1ჩ/ჭ ყველი 200გრ მარილი გემოვნების მიხედვით ყვავილოვანი კომბოსტო მოვხარშოთ მარილწყალში.ზედ ყვავილებზე მოვასხათ ერთი ჩაის ჭიქა არაჟანი ან ნაღები, რომელშიაც არეული იქნება 200გრ წვრილად გახეხილი ყველი. სასურველია ყველი იყოს იმერული, ნაკლებ მარილიანი....
სესილი
2012, 29 თებერვალი, 15:11
ყვავილოვანი კომბოსტოს სუპი
მასალად საჭიროა: ყვავილოვანი კომბოსტო 1კგ ერბო ან კარაქი 2ს/კ პურის ფქვილი 2ს/კ კვერცხი 2ცალი მარილი გემოვნების მიხედვით ყვავილოვანი კომბოსტო მოვხარშოთ დაუჭრელად. კარგად მოხარშვის შემდეგ ამოვიღოთ, ნახარში წყალი კი შევაზავოთ ერბოში მოშუშული ფქვილით. შევდგათ ისევ ცეცხლე და ერთხელ წამოვადუღოთ. სუფრაზე მიტანის წინ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ავურიოთ კარგად ...
სესილი
2012, 16 მარტი, 13:05
კაკლის მურაბა
მასალად საჭიროა: მწვანე კაკალი(წენგო) - 200ცალი შაქარი - 3კგ თაფლი - 500გრ მიხაკ-დარიჩინი - 50გრ ან ვანილი - 1/2ჩხირი კირი - 3 მუჭი ჯერ კიდდევ მწვანე წენგო გავფცქვნათ, თითოეული ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ რამენიმე ადგილას და ჩავყაროთ ცივ წყალში. ერთი კვირის განმავლობაში დილა-საღამოს წყალი ვუცვალოთ. მეშვიდე დღეს წენგო წყლიდან ამოვიღოთ და მოვაყაროთ 3-4მუჭი კირი. კირში გავაჩე...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 17:12
ცნობილი ავტორების ბრძნული გამონათქვამები
გოეთე. მე არასოდეს მსმენია რაიმე ისეთი დანაშაული, რომლის ჩადენასაც თავად ვერ შევძლებდი დედაბუნება უბადრუკ და უკეთურ არსებებად როდი გვქმნის?! ქალისა და კაცის მეგობრობას, საფრთხეს უქმნის დაღამება უბედურების მიზეზი საკუთარ თავში ეძიე. დაემორჩილე წყურვილის გრძნობას, წყალი დალიე მაგრამ , , წყაროდან ჭიქას ნუ წამოიღებ ვიქტორ ჰიუგო ყველას ეძახიან ადამიან...
სესილი
2012, 7 აპრილი, 21:13
პრასის მწნილი
მასალად საჭიროა: პრასა - 10კგ ნიახური - 5კგ ნიორი - 50გრ ძმარი - 2ჩ/კ მარილი - 800გრ შევარჩიოთ პრასისა და ნიახურის მსხვილი ძირები. დავარჩიოთ, შევკრათ კონებად, გადავავლოთ მდუღარე წყალი, ამოვიღოთ, გავაცივოთ და ჩავაწყოთ ქილებში ერთმანეთში არეულად. ზევიდან დავასხათ გადადუღებული და გაცივებული მარილწყალი, რომელშიც უნდა ჩავყაროთ 50გრ წვრილად დაჭრილი ან დაჩეჩქვილი ნიორი....
სესილი
2012, 2 მარტი, 14:57
ლობიოს გუფთა
მასალად საჭიროა: ლობიო 600 გრ ხახვი 100 გრ ბრინჯი 2 სუფრის კოვზი ზეთი 1/2 ჩაის ჭიქა დაფნის ფოთოლი 3 ცალი შავი პილპილი 1 ჩ/კ ქინძი 2 სუფრის კოვზი მარილი გემოვნების მიხედვით ლობიო მოვხარშოთ ჩვეულებრივათ. წყალი გადავწუროთ, ლობიოს მარცვლები კი ამოვლესოთ. შემდეგ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2კოვზი უმი, მაგრამ დანაყილი ბრინჯი. კოვზით ავურიოთ. ავიღოთ თ...
სესილი
2012, 1 მარტი, 11:20
ბურბუშელა
მასალად საჭიროა: კვერცხი 2ცალი არაყი 2ჩ/კ პურის ფქვილი 4ჩ/ჭ ზეთნარევი ერბო 500გრ შაქარი 100გრ რძე ან მაწონი 1ჩ/ჭ სოდა 1ჩ/კ დარიჩინი გემოვნების მიხედვით მაწონი არ რძე, 2კვერცხი, 3ჩ/ჭ ფქვილი, არაყი და შაქარი მოვზილოთ ერთად. თუ სითხე საკმაო არ არის, ჩავუმატოთ ცოტა თბილი წყალი და გავურიოთ სოდა. კარგად მოზელილი ცომი ძალიან გავათხელოთ მაგიდაზე. ეს გათხელებუ...
სესილი
2012, 19 მარტი, 15:34
ქათმის სუპი
მასალად საჭიროა: ქათამი 1ცალი ბრინჯი 1/2 ჩ/ჭ ერბო ან კარაქი 1-2სუფრის კოვზი სტაფილო 1ცალი სხვადასხვა მწვანილი ნაღები ან არაჟანი 1/2 ჩ/ჭ კვერცხის გული 2ცალი მარილი გემოვნების მიხედვით გაწმენდილი ქათამი ჩავდოთ ქვაბში. ზედ დავასხათ 12 ჩაის ჭიქა წყალი და 1კონა მწვანილთან და 1/2 ჩაის ჭიქა ბრინჯთან ერთად კარგად მოვხარშოთ. შემდეგ ამოვიღოთ, გავაცივოთ და მთელი მისი რბი...
სესილი
2012, 12 მარტი, 13:22
ატმის მურაბა
მასალად საჭიროა: ატამი - 6კგ შაქარი - 5კგ წყალი - 5ჩ/ჭ ავიღოთ ატამი, არასრულად დამწიფებული, გავფცქვნათ და დავჭრათ ფართე ნაჭრებად. დავასხათ ყინულიანი წყალი და რამდნიმე საათს შიგ ჩავტოვოთ. ცივი წყლიდან ამოღებული ატმები ჩავყაროთ შაქრის ცივ სიროპში, რომელიც მოდუღებული იქნება ატმის თანაბარი წონის შაქრით. შევდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ 20წუთს. შემდეგ ატმები ამოვიღოთ ნაჩვრეტებიანი ...
სესილი
2012, 11 აპრილი, 15:11
1
2
3
»
სამცხე-ჯავახეთი - საქართველოს სამხრეთის გვირგვინი
ყელის დაავადებები და რეკომენდებული მკურნალობა მოზრდილებში და ბავშვებში
კვირის სიახლეები
თავდაყირა დეკოლტე - მოდის ახალი ტენდენცია
ჩვენ კაცობრიობის მეხუთე ვერსია ვართ...
„ტელევიზიებში ვერ შევდივარ, რუსთავი 2–შიც ვცადე, საზოგადოებრივზეც მაგრამ ვერ შევედი“ - მაია ასათიანი
გლამურის მსხვერპლი ქალბატონები - "სუსტი გულის პატრონებმა არ ნახოთ!"
მათ, საკუთარი ფიგურა სულაც არ აკომპლექსებთ
საქორწილო კაბები, რომლისაც სიძის გარდა, სტუმრებსაც შერცხვებათ
როდის გამოვიყურებით პროვინციულად?
მამაკაცები ქალების ფოტოების პაროდიას აკეთებენ
ქალის საუკეთესო გამოგონებები
მოგწონთ თუ არა, მათი დავიწყება შეუძლებელია - შიშვ@ელი ვარსკვლავები
გიგანტები, ჩვენს რეალობაში (15 ფოტო)
არა და, დასასვენებლად წავიდნენ
უცნაური ფოტოსურათები XIX საუკუნის არქივებიდან (უცხოპლანეტელები და რობოტები)
ყველაფერი დაგვანახეს - პატარძლების უხერხული კადრები
წყვილი, რომლებსაც ერთ ფოტოში 9 000$-ს უხდიან
დავით აღმაშენებლის ოჯახი
საინტერესო ფაქტები ცხოველების შესახებ
ფოტოები რუბრიკიდან – "რა გამოვიწერე და რა ჩამოვიდა?" – მოლოდინი და რეალობა
"ო, როგორ მინდა მიყვარდეს ისევ.." - ნატო გელაშვილის ახალი ლექსი, რომელიც ინტერნეტში ვირუსულად გავრცელდა
როგორ იღებენ სინამდვილეში სარეკლამო ფოტოებს