არსებობს აზრი იმის შესახებ, რომ კულინარიაში, კვერცხის მოხარშვა, ყველაზე ადვილი პროცედურაა, თუმცა პროფესიონალი მზარეულები ასე არ თვლიან. ხშირ შემთხვევაში, მოხარშული კვერცხის ცილა მეტისმეტად ელასტიური გამოდის, ხოლო გული - მშრალი. ეს იმიტომ ხდება, რომ კვერცხის ორი სხვადასხვა სუბსტანცია - გული და ცილა, თერმული დამუშავების დროს, სხვადასხვა მიდგომას საჭიროებს: იდე...
2015, 28 ოქტომბერი, 17:21
ბევრ ქვეყანაში, ჩაი ყველაზე მნიშვნელოვანი სასმელია და მისი სმა გარკვეულ ეტიკეტთან, ტრადიციებთან და ცერემონიებთან არის დაკავშირებული. ასე, მაგ., ბრიტანელები და აზიელები, საუკუნეების მანძილზე, სვამენ ჩაის და მის სასარგებლო თვისებებში (საუკეთესოდ აფხიზლებს, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს, სასარგებლოა გულისთვის, სისხლძარღვებისთვის და კარგი იარაღია სტრესთან საბრძოლვე...
2018, 19 თებერვალი, 10:38
|
|