კერძები ბოსტნეულისაგან ბადრიჯნის კოტლეტი. 1000-ჯერ უფრო გემრიელი ვიდრე ხორცის!!! ზღაპრული რეცეპტი 2015, 3 სექტემბერი, 10:51 ინგრედიენტები: ბადრიჯანი — 1, 5 კგ. ყველი მაგარი — 150 გრ. საფანელი — 150 გრ. თეთრი პური — 100 г მარილი და პილპილი - გემოვნებით ოხრახუში — 2 კონა ნიორი — 5 კბილი კვერცხი — 1 ცალი რძე - პურის დასალბობად (50 მლ.) ყველი რბილი (ბრინზა, მოცარელა, იმერული) - 200 გრ. ზეთი (ამ რაოდენობის პროდუქტით, 16 - 17 კოტლეტი გამოდის) მომზადება: 1. გაფცქვენით და კუბილებად დაჭერით ბადრიჯანი > დააყარეთ მარილი და გააჩერეთ, ვიდრე წვენი არ გამოუვა > კარგად გაწურეთ. 2. ტაფაში ჩაასხით ცოტა ზეთი, ჩაყარეთ ბადრიჯანი და მსუბუქად შეწვით > დაამატეთ ნახევარი ჭიქა წყალი, დაახურეთ თავსახური და 15 - 20 წთ. თუშეთ, ვიდრე არ დარბილდება > ნახევრად მოთუშულ ბადრიჯანს, დაამატეთ 1 კონა, წვრილად დაჭრილი, ოხრახუში და მოთუშვა გააგრძელეთ. 7. გააბრტყელეთ გუნდები, თითოეულზე მოათავსეთ რბილი ყველის ნაჭერი და გადაახვიეთ, ისე რომ ყველი არ გამოჩნდეს.
23214 9-ს მოსწონს
|