კერძები ბოსტნეულისაგან სეზონის ჰიტი – ბადრიჯნის კოტლეტი (2 რეცეპტი) 2018, 20 ივლისი, 9:16 ბადრიჯნის კოტლეტი ტკბილი წიწაკის გულსართითინგრედიენტები: ბადრიჯანი - 2 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ც. ნიორი - 1 კბილი მწარე წიწაკა - 1 ც. ზეითუნის ზეთი - 1 ს. კ. ბეგქონდარა - 1 ჩ. კ. კვერცხი - 1 ც. მარილი, პილპილი - გემოვნებით საფანელი - 4-5 ს. კ. საფანელი - ამოსავლებად ზეთი - შესაწვავად მომზადება: 1. 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შეწვით ბადრიჯანი და ბულგარული წიწაკა. 2. ღუმლიდან გამოღებისთანავე, 10 წუთით, გადაახვიეთ სამზარეულოს აპკში ან მოათავსეთ პოლიეთილენის პარკში. 3. გულსართის მოსამზადებლად დაჭერით ყველა ინგრედიენტი, ბადრიჯნის გარდა > დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და კარგად აურიეთ. 4. ბადრიჯანს მოაცილეთ კანი და რბილი ნაწილი დააბლენდერეთ > დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, საფანელი და კარგად აურიეთ. 5. გაყავით ფარში 8-10 ნაწილად > თითოეული გააბრტყელეთ ხელის გულზე > შუაში მოათავსეთ გულსართი და გადაახვიეთ > მიეცით ოვალური ფორმა. 6. ამოავლეთ საფანელში > შეწვით ზეთში 3-4 წუთის მანძილზე, თითოეული გვერდიდან. ბადრიჯნის კოტლეტიინგრედიენტები: ბადრიჯანი — 1, 5 კგ. ყველი მაგარი — 150 გრ. საფანელი — 150 გრ. თეთრი პური — 100 г მარილი და პილპილი — გემოვნებით ოხრახუში — 2 კონა ნიორი — 5 კბილი კვერცხი — 1 ცალი რძე — პურის დასალბობად (50 მლ.) ყველი რბილი (ბრინზა, მოცარელა, იმერული) — 200 გრ. ზეთი — შესაწვავად (ამ რაოდენობის პროდუქტით, 16 - 17 კოტლეტი გამოდის) მომზადება:
თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: 502 7-ს მოსწონს
|