არსებობს აზრი იმის შესახებ, რომ კულინარიაში, კვერცხის მოხარშვა, ყველაზე ადვილი პროცედურაა, თუმცა პროფესიონალი მზარეულები ასე არ თვლიან. ხშირ შემთხვევაში, მოხარშული კვერცხის ცილა მეტისმეტად ელასტიური გამოდის, ხოლო გული - მშრალი. ეს იმიტომ ხდება, რომ კვერცხის ორი სხვადასხვა სუბსტანცია - გული და ცილა, თერმული დამუშავების დროს, სხვადასხვა მიდგომას საჭიროებს: იდე...
2015, 28 ოქტომბერი, 17:21
ბევრ ქვეყანაში, ჩაი ყველაზე მნიშვნელოვანი სასმელია და მისი სმა გარკვეულ ეტიკეტთან, ტრადიციებთან და ცერემონიებთან არის დაკავშირებული. ასე, მაგ., ბრიტანელები და აზიელები, საუკუნეების მანძილზე, სვამენ ჩაის და მის სასარგებლო თვისებებში (საუკეთესოდ აფხიზლებს, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს, სასარგებლოა გულისთვის, სისხლძარღვებისთვის და კარგი იარაღია სტრესთან საბრძოლვე...
2018, 19 თებერვალი, 10:38
გახდომა, დიეტის გარეშე, ყველა ჭარბწონიანის ოცნებაა. ირგვლივ ხომ უამრავი მაცდური რამ არის, რომელიც დახვეწილ არომატს გამოსცემს და დასაგემოვნებლად გვეპატიჟება. სამწუხაროდ, გადის დრო და ყოველი თავშეუკავებლობა, ზედმეტი წონის სახით, სხეულის გარეგნობაზე აისახება. მაგრამ, მკაცრი დიეტები და საკვების შეზღუდვა, არა მარტო ხასიათს გვიფუჭებს,...
2018, 23 თებერვალი, 11:35
არიან ადამიანები, რომლებსაც თევზი მაინცა და მაინც არ უყვართ. მაგრამ, ამის მიუხედავად, მისი ჩართვა მენიუში აუცილებელია, თევზის სასარგებლო თვისებების გამო. აქ მოცემულია რეცეპტი, რომლის მიხედვით მომზადებული თევზის დაგემოვნების შემდეგ, მათ ვისაც თევზი არ უყვართ, იძულებით აღარ დასჭირდებათ თევზიანი კერძის მირთმევა ნაზი, წვნიანი და არომატული თევზი პირდაპირ პირში...
2016, 27 დეკემბერი, 12:16
|
|