კულინარია არ არის მეცნიერება, მხოლოდ პროდუქტების და მათი მომზადების წესების შესახებ, ის პროდუქტებთან ურთიერთობის ხელოვნებაც არის. ასე, მაგ., შენახვის წესი, ბევრად განსაზღვრავს რამდენად შეინარჩუნებს პროდუქტი ვარგისიანობას.
ყველამ იცის, რომ პური საპურეში უნდა ინახებოდეს, კარტოფილი ბნელ და გრილ ადგილზე, ხოლო ბანანის მტევანი, შენახვის წინ, უნდ...
ახალი ყოველთვის კარგად დავიწყებული ძველი არ არის, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ ეს ძველი, გამოყენების შემთხვევაში, არც ისე კარგ შედეგს იძლევა. თუ ბისკვიტმა უკვე მეასედ არ იწია, ხორცი კი, გამომშრალი და მაგარია, ხოლო პასტა, არც ისეთი გემრიელია, როგორც მას იტალიელები აქებენ, ე. ი. ცვლილებების დრო დადგა.
აქ სწორედ იმ შეცდომებზე მ...
|
|