სასარგებლო პროდუქტები იცით რა განსხვავებაა ხახვის ამ ჯიშებს შორის? - ის, რაც ყველა დიასახლისმა უნდა იცოდეს! 2018, 27 თებერვალი, 11:54 ხახვი - ბოსტნეული, რომელიც შედის თითქმის ყველა კერძის შემადგენლობაში და, აქედან გამომდინარე, ძალიან ხშირად ვყიდულობთ. მაგრამ როგორ ვარჩევთ ხახვს და ვიცით თუ არა რომელი კერძისთვის რომელი ჯიშის ხახვი უნდა გამოვიყენოთ? ან კი ვხვდებით თუ არა რა განსხვავებაა სხვადასხვა ჯიშებს შორის? სწორედ ამის შესახებ ვისაუბრებთ ქვემოთ.
ხახვის სასარგებლო თვისებები დიდი ხანია ცნობილია. იგი საკმაოდ მდიდარია ვიტამინებითა (А, C, Е, PP, B, В1) და მინერალებით (მაგნიუმი, გოგირდი, ფოსფორი, რკინა). ასევე მდიდარია ფიტონციდებით, რომლებიც გაციების წინააღმდეგ ბრძოლაში გვეხმარება. ეს ბოსტნეული შესანიშნავად უმკლავდება სებორეას, ქერტლს, ამაღლებს პოტენციას და ორგანიზმიდან გამოჰყავს ტოქსინები. ხშირად იმ, იმედით, რომ ამა თუ იმ დაავადებისგან განიკურნებაში დაეხმარება, ხახვს ადამიანები ზედმეტი რაოდენობითაც კი მოიხმარენ. სამწუხაროდ, ამ დროს გვავიწყდება ან არ ვიცით, რომ ხახვს თავისი უარყოფითი მხარეებიც აქვს, თან ძალიან ბევრი! შეიყვეთ, როდის ხდება ხახვი სახიფათო (განაგრძეთ კითხვა...) ასევე დაგაინტერესებთ: 1. რას უშვრებიან ბანანს, რომელიც ჩვენთან იყიდება - ეს ბევრმა არ იცის! 2. როდის არის ახალი კარტოფილი საშიში და როგორ გავხადოთ იგი უსაფრთხო - ეს ბევრმა არ იცის! 3. რაზე მიუთითებს ხორცის ხარშვის დროს ქაფი და უნდა მოვაშოროთ თუ არა იგი - საიდუმლო, რომელიც ბევრმა არ იცის! 4. არასოდეს გადააგდოთ გაღვივებული ნიორი! - დაუჯერებელი თვისება, რომლის შესახებ ბევრმა არ იცის! 5. უნდა მივირთვათ თუ არა შემწვარი ქათმის კანი - ამ შეცდომას ბევრი უშვებს! 6. 9 შეცდომა, რომელსაც კარტოფილის პიურეს მომზადებისას ვუშვებთ - ამაზე ნამდვილად არ გიფიქრიათ! 7. იცით რით განსხვავდება ეს ბულგარულები და რომელი უნდა გამოვიყენოთ? - გაითვალისწინეთ! 1. 1680 7-ს მოსწონს
|