სასარგებლო პროდუქტები უნდა მივირთვათ თუ არა შემწვარი ქათმის კანი - ამ შეცდომას ბევრი უშვებს! 2017, 13 მარტი, 11:20 ![]() დიეტოლოგები მართლაც არ ურჩევენ ამ პროდუქტის მიღებას მომატებული ქოლესტერინის მქონე ადამიანებს. ქათმის კანი არც დიეტური კვებისთვის გამოდგება. ყველა სხვა შემთხვევაში ეს პროდუქტი დასაშვებია და სასარგებლოც კი არის. 1. სასარგებლოა იმუნიტეტისთვის ![]() ბევრმა არ იცის, რომ ქათმის კანი შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს: А, Е, და ასევე В ჯგუფის (В2, В6 და В12). ამას გარდა, კანის შემადგენლობაში შედის ისეთი მინერალები, როგორიცაა კალიუმი, რკინა, ფოსფორი, მაგნიუმი და, რათა თქმა უნდა ცილები. 2. აუმჯობესებს გულის მუშაობას ![]() ქათმის კანში არსებული ცხიმების დიდი ნაწილი უჯერი ცხიმებია, რაც სასარგებლოა გულის მუშაობისთვის. ჰარვარდის ჯანდაცვის უმაღლესი სკოლის მონაცემებით, 30 გრამი ქათმის კანი შეიცავს მხოლოდ 3 გრამ ნაჯერ ცხიმს და 8 გრამ უჯერს. 3. შეიცავს ცილას ![]() აღსანიშნავია, რომ ქათმის კანის გადაგდებით, თავიდან იცილებთ სასარგებლო ცილებსაც. მეცნიერების მიერ დამტკიცებულია, რომ ცხოველური წარმოშობის ცხიმებისგან ნაწლავები შეიწოვს 90% ამინომჟავებს, ხოლო მცენარეულიდან - მხოლოდ 60%-ს. ასევე დაგაინტერესებთ: 1. იცით ამ ქათმის ფილეებიდან რომელია საშიში? - ხორცის ყიდვისას ეს აუცილებლად უნდა გაითვალისწონოთ! ![]() 2. თეთრი კვერცხი უფრო სასარგებლოა თუ ყავისფერი? - ეს უნდა ვიცოდეთ! ![]() 3. როგორ განვასხვავოთ ნამდვილ რძეზე და ფხვნილზე დამზადებული ყველი - დაიმახსოვრეთ და გაფრთხილდით! ![]() 4. როგორ და რომელი მაიონეზი ავირჩიოთ - ტესტირების შედეგები ![]() 5. გოგლი-მოგლი: წამალი თუ საწამლავი? - ეს უნდა ვიცოდეთ! ![]() 6. ყველაზე უცნაური ომლეტი - გემრიელი და დიეტური საუზმე, რომლითაც ყველას გააოცებთ ![]() 7. რისგან მზადდება სინამდვილეში კარტოფილის ჩიფსები - ეს უნდა იცოდეთ! ![]() 17764 7-ს მოსწონს 1-ს არა
|