კერძები ბოსტნეულისაგან გოგრის დრო: გამოაცხვეთ ხორცთან, ღვინოსთან და ქამა სოკოსთან ერთად 18 ოქტომბერი, 16:24 შემოდგომასთან ერთად გოგრის სეზონიც დადგა. მისი მომზადების მრავალი ვარიანტი არსებობს. ტკბილი გოგრა წვნიანი ღორის ხორცით, სოკოთი და ბოსტნეულით გაავსეთ. ღვინის და პაპრიკის დამატებით კიდევ უფრო ნათელ კომბინაციას მიიღებთ.
ინგრედიენტები 6 ულუფაზე: 2 ხახვი, 2 ტკბილი წიწაკა, 2 სტაფილო, 350-400 გრამი ქამა სოკო, 1, 2-1, 5 კგ ღორის ხორცი, 2 ს/კ მცენარეული ზეთი, 100 მლ მშრალი თეთრი ღვინო, მარილი გემოვნებით, შავი წიწაკა გემოვნებით, 1 ს/კ შებოლილი პაპრიკა, 1 მსხვილი გოგრა, 250 მლ წყალი, 100-150 გრამი ყველი როგორ მოვამზადოთ? 1. ხახვი, ტკბილი წიწაკა, სტაფილო, ქამა სოკო და ღორის ხორცი პატარა ნაჭრებად დაჭერით. 2. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ, ხახვი, სტაფილო და წიწაკა 5 წუთი შეწვით. 3. სოკო დაუმატეთ, 5-7 წუთის შემდეგ - ღორის ხორცი. აურიეთ და კიდევ 5-7 წუთი შეწვით. 4. ღვინო დაასხით. მარილი, წიწაკა, პაპრიკა დაუმატეთ და 1-2 წუთის შემდეგ ქურიდან გადადეთ. 5. გოგრას თავი მოაჭერით, თესლი და რბილობი ამოიღეთ. ერთი დიდი გოგრის ნაცვლად რამდენიმე პატარა გოგრა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. 6. გოგრას შიგნიდან მარილი მსუბუქად წაუსვით, შემწვარი შიგთავსით გაავსეთ. ზემოდან ფოლგა დააფარეთ. 7. საცხობ ლანგარზე დადეთ და ცოტა წყალი დაუმატეთ. ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ და 1, 5 საათი გააცხელეთ. 8. მომზადების დრო გოგრის ჯიშის და ზომის მიხედვით შეიძლება განსხვავდებოდეს. 9. ფოლგა მოხსენით და შიგთავსს გახეხილი ყველი მოაყარეთ. ფარშირებული გოგრა კიდევ 15 წუთი აცხვეთ. გემრიელად მიირთვით! ასევე დაგაინტერესებთ: ყაბაყის ღვეზელი ტაფაზე შემწვარი - ღუმელში შემწვარზე უკეთესია ჩემი ბავშვები გოგრას ცუდად ჭამენ, მაგრამ გოგრის ოლადებზე გიჟდებიან ყველაზე გემრიელი სოკოს ნაღების წვნიანი - ზუსტი რეცეპტი როგორ მოვამზადოთ გოგრის წვნიანი დიეტური ვაშლის ნამცხვარი ფქვილის გარეშე - თუნდაც ყოველდღე მიირთვით 22 შეფასება არ არის |