x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
ხაჭოს ლოკოკინები (გერმანული რეცეპტი)
image



ინგრედიენტები:



ცომისთვის:


ხაჭო – 300 გრ.


მზესუმზირის ზეთი (რაფინირებული) – 100 მლ.

რძე – 80 მლ.

შაქრის ფხვნილი – 75 გრ.

შაქრიანი ვანილი – 1 შეკვრა

სოდა – 1/2 ჩ. კ.

ფქვილი – 450 გრ.


გულსართისთვის:


თხილი – 150 გრ.

კარაქი – 40 გრ.

ნაღები – 100 გრ.

ნუში – 100 გრ.

კვერცხი – 1 ცალი

რომი – 1 ს. კ.

თაფლი – 4 ს. კ.

ჯემი – 150 გრ.



მომზადება:



I. ერთმანეთს შეურიეთ ხაჭო, ზეთი, რძე, შაქრის ფხვნილი და ვანილინი > სოდა შეურიეთ ფქვილს და დაამატეთ ხაჭოს მასას > მოზილეთ რბილი გასაბრტყელებელი ცომი > შეახვიეთ სამზარეულოს აპკში და შეინახეთ მაცივარში 30 წთ.

II. გულსართის მოსამზადებლად, შეათბეთ თაფლი (თუ თხევადია, არ უნდა) > ათქვიფეთ კვერცხთან ერთად > დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი თხილი, ნაღები, რომი და კარაქი.

III. ჯემი შეათბეთ და საცერში გაატარეთ.

IV. გააბრტყელეთ ცომი და მიეცით კვადრატის ფორმა (დაახლოებით, 45X45 სმ) > გაანაწილეთ ცომზე გულსართი > გადაახვიეთ ხვეული.

V. გადააფარეთ ხვეულს ტილო და 30 წთ. ასე გააჩერეთ.

VI. დაჭერით 3 სმ-იან ნაწილებად > საცხობ ფირფიტაზე დაფინეთ კალკა > დაალაგეთ მასზე დაჭრილი ხვეულის ნაწილები და მსუბუქად დააწექით ზემოდან > მიეცით დისკის ფორმა.

VII. გამოაცხვეთ 180 °C-ზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით, 25 წთ. > გადაუსვით ზემოდან ჯემი და აცხვეთ კიდევ 10 წთ.

imageimageimageimageimageimageimage








0
157
5-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
157
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0