x
მეტი
  • 05.08.2020
  • სტატია:102260
  • ვიდეო:347153
  • სურათი:466067
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი მწვანე აჯიკა?

მწვანე აჯიკის მოსამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ: 1 დიდი კონა ქინძი(თესლიანი), 2 დიდი კონა ოხრახუში, 200გრ ნიახური, 1კონა პრასი 100-150გრ ნიორი, 10-15ცალი მწარე წიწაკა და მარილი გემოვნებით ვატარებთ ამ ყველაფერს ხორცის მანქანაში ვუმატებთ მარილს და აჯიკაც მზად არის..... აჯიკა მხოლოდ წიწაკით - მოსამზადებლად დაგჩირდებათ: 3კგ წითელი ბულგარული წიწაკა, 1კგ მწარე ბულგარული წიწაკა, ერთი თავი ნიორი, უხცო სუნელები და მარილი. ამ ინგრედიენტებს ვატარებთ ხორცის მანქანაში და ფაფისებურ მასას ვუმატებთ მარილს და უცხო სუნელებს. უგემრიელესია.

image

2
1448
1-ს მოსწონს
ავტორი:ნინო აბაშვილი
ნინო აბაშვილი
1448
  
2018, 31 მარტი, 8:16
დიდი მადლობა ბატონო! კიდევ ბევრნაირად აკეთებენ. საცდელად დავდე თუ მოეწონება მკითხველს კიდევ შევძლებ სხვა რეცეპტების მოძიებას
2018, 31 მარტი, 2:59
ნინუცი,60-ში მასწავლა სამეგრელოდან ჩამოსულმა ბებომ აჯიკის მეგრული რეცეპტი,მისგან ვყიდულობდი ყოველთვის.მაშ ასე:წიწაკა მწარე სამი კილო ვატარებთ ხორცის მანქანაში,ქინძი+ნიორი ინაყება მარილთან ერთად,შემდეგ დანაყილში ვაზიარებთ:ხმელ ქინძს,ზაფრანს,უცხო სუნელს და ამ არეულს ვასხამთ გატარებულ წიწაკაში[ქვაბში],შემდეგ ვახურავთ ქვაბს და სამი დღე ყოველთვის ვურევთ კოვზით,იმტომ რომ ამ სამ დღეში მიდის წიწაკის ბუნებრივი დუღილი,როგორც კი "დაწყნარდება" უკვე წიწაკა ვიღებთ ქოთანში!!!ესაა სიფთა ქართული აჯიკა,ბულგარული წიწაკის გემო არ უხდება ქართულ,ძველებურ რეცეპტით დამზადებულ აჯიკას!!!
0 1 2