ცომეული ყველის კექსი საუზმისთვის (3 რეცეპტი) 2016, 9 ნოემბერი, 15:44 ინგრედიენტები: ყველი (მაგარი) – 150 გრ. კვერცხი – 1 ცალი კეფირი – 200 მლ. გამაფხვიერებელი – 0, 5 ჩ. კ. ფქვილი – 100 გრ. მომზადება: 1. გახეხეთ ყველი სახეხზე. 2. ათქვიფეთ კვერცხი > შეურიეთ ყველი > დაამატეთ კეფირი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთს თასში მოთავსებული ინგრედიენტები. 3. შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი და გამაფხვიერებელი > დაამატეთ დანარჩენ მასას და კარგად შეურიეთ ერთნაბეთს. 4. კექსის ფორმას მოუსვით ნებისმიერი სახის ცხიმი და გაანაწილეთ პატარა ფორმებში ყველიანი მასა. კვერცხი – 1 ცალი ხაჭი – 200 გრ. შაქარი – 1 ჩ. კ. მარილი – 1 მწიკბი ყველი (მაგარი) – 100 გრ. ზეთი – 2-3 ს. კ. გამაფხვიერებელი – 1 ჩ. კ. ფქვილი – 150 გრ. მომზადება: 1. შეურიეთ ერთმანეთს ხაჭო და კვერცხო > დაუმატეთ შაქარი და მარილი. 2. გახეხეთ ყველი და შეურიეთ ხაჭოს მასას > დაუმატეთ ზეთი. 3. შეურიეთ გამაფხვიერებელი ფქვილს და დაამატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. 4. კექსის ფორმას მოუსვით ნებისმიერი სახის ცხიმი და გაანაწილეთ პატარა ფორმებში ყველიანი მასა. 5. გამოაცხვეთ 200 °С -ზე 20 – 30 წთ-ის მანძილზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. ინგრედიენტები:
შაქარი – 1, 5 ს. კ. გამაფხვიერებელი – 1 ს. კ. მარილი – 1/2 ჩ. კ. გახეხილი ყველი (სხვადასხვა სახეობის) – 3 ჭიქა რძე – 1 ჭიქა კვერცხი –1 ცალი გამდნარი კარაქი – 100 გრ. მომზადება: 1. დიდ თასში შეურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი: ფქვილი, მარილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი. 2. დაუმატეთ მსხვილ სახეხზე გახეხილი ყველი > მსუბუქათ გადაურიეთ, რომ ყველი და ფქვილი შეერიოს ერთმანეთს. 3. სხვა თასში ათქვიფეთ: კვერცხი, რძე და კარაქი. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: უგემრიელესი ყველიანი კვერები, რომლებიც პირში დნება ჰაეროვანი და უგემრიელესი ხაჭოს ფუნთუშები 15 წუთში. რეცეპტი ზარმაცებისთვის! 242 9-ს მოსწონს
|