ალუბალი - მერქნიანი მცენარე ვარდისებრთა ოჯახის კურკოვანთა გვარის. აქვს მორიგეობით განლაგებული ფოთლები, თეთრი ან ვარდისფერი ყვავილები, შეკრებილი ქოლგა ყვავილედებად. ნაყოფი წვნიანია, კურკიანა.ალუბალი ყინვაგამძლეა, ადრემსხმოიარე. ალუბლის ნაყოფი გემრიელია, შეიცავს 7, 3-17, 5% შაქარს, 0, 8-2, 4% მჯავას, 0, 15-0, 88% მთრიმლავ ნივთიერებას. იყენებენ ნედლად და გად...
კოქტეილი სხვადასხვა სპირტიანი ნაყენის, ღვინის, არყის, კონიაკის, რომის, ჯინის, ხილის, ნაღების, კვერცხის, თაფლის, ნაყინის, საკვები ყინულისა და სხვათა შერევით მიღებული სასმელია. კოქტეილს ამზადებენ ორი სახისას მაგარსა და სადესერტოს. ამზადებენ ლითონის სპეციალურ ჭურჭელში (შეიკერში), ზოგჯერ კი უშუალოდ ჭიქაში.
კოქტეილის სპეც...
გარგარი ორგანიზმისთვის აუცილებელ ნივთიერებათა უნიკალურ წყაროს წარმოადგენს შეიცავს ადვილად ასათვისებელ ნახშირწყლებს (გლუკოზას, ფრუქტოზას, საქაროზას), ორგანულ მჟავებს, მინერალურ (კალიუმის, კალციუმის, რკინის, ფოსფორის) მარილებს, C, B, PPდა სხვა ვიტამინებს, A პროვიტამინს, პექტინებს, არომატულ და სხვადასხვა სასარგებლო ნივთიერებებს. მათი ბუნებრივ...
|
|