მას შემდეგ, რაც ჯანსაღი ცხოვრების წესის პოპულარიზაცია მოხდა და მას ბევრმა აუწყო ფეხი, მურაბის სასარგებლო თვისებების შესახებ, ბევრმა დაივიწყა და მას, ზოგიერთი, იმის გამო, რომ დიდი რაოდენობის შაქარს შეიცავს, მავნე პროდუქტადაც კი მიიჩნევს. მაგრამ, ინფორმაცია მურაბის მავნებლობის შესახებ, მხოლოდ მითია.
სინამდვილეში, მურაბა, ნებისმიერი სახის, ძალია...
რა აღარ მოუმზადებიათ კვერცხით?! წვავენ, ხარშავენ, ღუმელში აცხობენ, სხვა კერძებში ამატებენ, ნამცხვრებზე და ტორტებზე ხომ, საუბარიც არ არის... მოკლედ, კვერცხი პროდუქტია, რომლითაც უამრავი კერძის და დესერტის მოსამზადება შეიძლება.
მაგრამ, ვინმეს თუ უცდია, მისი ნაჭუჭით შეწვა? ალბათ, არავის და ამ კითხვის დასმის შემდეგ, ექსპერიმენტის ჩატარების ...
ვისაც საბჭოთა სკოლაში უვლია, ან იმ დროს, სასადილიში კოტლეტი დაუგემოვნებია, დამეთანხმება, რომ უგემრიელესი იყო. დღემდე იმას ვამბობ, რომ სკოლის ბუფეტში ყველაზე არომატულ, რბილ და ხრაშუნა კანიან კოტლეტს ამზადებდნენ და ამას, სკოლაში სწავლის პერიოდშიც ვამბობდი, როდესაც დედა კოტლეტს აკეთებდა... და ერთხელაც, მთხოვა, რომ სკოლის კოტლეტი სახლში...
|
|