საზოგადოება არასოდეს გამოიყენოთ ასეთი ჭურჭელი - ეს სახიფათოა ჯანმრთელობისთვის! 2017, 22 სექტემბერი, 11:04 მაშინ, როცა ჩვენი ყურადღება ძირითადად კონცენტრირებულია იმ პროდუქტებზე, რომლებსაც მივირთმევთ, ძალიან მცირე მნიშვნელობას ვანიჭებთ ჭურჭელს, რომელშიც ამ პროდუქტებს ვამზადებთ. არადა საუკეთესო პროდუქტებიც კი შესაძლოა მავნე კერძად იქცეს თუ მათ ჯანმრთელობისთვის საშიშ ჭურჭელში მოვამზადებთ. ქვაბები და ტაფები სხვადასხვა მასალისგან არის დამზადებული და საკვების მომზადებაზეც სხვადასხვაგვარ გავლენას ახდენს. ნებისმიერ შემთხვევაში, არის რამდენიმე სახის ჭურჭელი, რომელთა გამოყენებაც ჯანმრთელობისთვის ძალიან საშიში შეიძლება იყოს და, აქედან გამომდინარე, უმჯობესია მათზე უარი ვთქვათ. სამზარეულოს ჭურჭელი, რომლის გამოყენებასაც უნდა მოვერიდოთ 1. კერამიკის ჭურჭელი ვიზუალურად კერამიკის ჭურჭელი მართლაც მშვენიერია, მაგრამ ამავდროულად მასში მომზადებულ კერძს ტოქსიკურ ელემენტებს უმატებს. მსგავსი ტაფები და ქვაბები შედგება სხვადასხვა მეტლისგან, რომლებიც სითეზური პოლიმერით არის დაფარული. შრე, რომლითაც მსგავსი ჭურჭელია დაფარული, როგორც წესი, მხოლოდ ერთი წელი ძლებს, რადგან ხშირი გაცხელება მის კოროზიას იწვევს და საფარიც ზიანდება. ამ დროს რკინა ხვდება საკვებში და ორგანიზმს ზიანს აყენებს. 2. მიწვის საწინააღლდეგო საფარის მქონე (ტეფლონი) ქვაბები და ტაფები მიწვის საწინააღმდეგო ჭურჭელს გააჩნია საფარი, რომელიც დამზადებულია პოლიმერისგან, სახელწოდებით პოლიტეტრა ფტორეთინელონი. ეს უკანასკნელი, როგორც ცნობილია, 24 გრადუსზე მეტად გათბობისას გამოყოფს მომწამვლელ ნივთიერებებს. ტეფლონის ჭურჭელი არაერთხელ გამხდარა რეპროდუქციული პრობლემებისა და კიბოს მიზეზი. სინთეტიკური საფარის მიერ გამოყოფილი ტოქსინების შესუნთქვამ შეიძლება გამოიწვიოს ე.წ. პოლიმერის ციებცხელება, რომლის სიმპტომებია ცხელება, სუსტი ხველა, კრუნჩხვა, შემცივნება. ალუმინის ჭურჭელი და ალუმინის ფოლგა ალუმინის საფარველი, ისევე, როგორც კერამიკის, დროთა განმავლობაში ცვდება და მისი ნაწილაკები ხვდება საკვებში, აქედან კი - ადამიანის ტვინში, ძვლებსა და ფილტვებში და იწვევს ნერვულ გართულებებს. ამას კი შედეგად ალცჰეიმერის დაავადებაც შეიძლება მოჰყვეს. სპილენძის ჭურჭელი ისევ, როგორც ალუმინი, დროთა განმავლობაში ჭურჭლიდან სპილენძიც ხვდება საკვებში. დიდი რაოდენობით სპილენძის ჩაყლაპვა კი აზიანებს იმუნურ სისტემას და ხელს უშლის ფარისებრი და თირკმელზედ ჯირკვლების მუშაობას. ასე რომ, ჯანმრთელობის პრობლემების თავიდან ასაცილებლად, საუკეთესო ვარიანტს კერძის მოსამზადებად წარმოადგენს შუშის, უჟანგავი ფოლადის, ემალირებული თუჯის ან საკუთრივ თუჯის ჭურჭელის გამოყენება. ასევე დაგაინტერესებთ: 1. იცით რას ნიშნავს თქვენი ბინის ნომერი და რა გავლენას ახდენს თქვენს ცხოვრებაზე 2. 12 შეცდომა რეცხვის დროს, რომელიც სარეცხს და მანქანას აზიანებს 2. 11 საიდუმლო ხერხი, რომელსაც ავტოსკოლებში არ გასწავლიან 4. სუროს ფოთლების უნიკალური თვისება! - თქვენ სამუდამოდ უარს იყვით სარეცხ ფხვნილებზე! 5 არასოდეს გარეცხოთ ჭურჭელი სტუმრად ყოფნისას! 6. რატომ უნდა მივაყოლოთ ყველანაირ ყავას წყალი - ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ! 7. რატომ არის შავ-თეთრი და რისი ფორმა აქვს სინამდვილეში ფეხბურთის ბურთს 1995 8-ს მოსწონს
|