x
image
რუსუდან ბერიძე
სამარხვო შვრიის ნამცხვარი ნუშით, კაკლითა და ხილით (მაშას რეცეპტებიდან)
image

ჩემო ძვირფასო დიასახლისებო, დღეს შემოგთავაზებთ უგემრიელეს–სამარხვო "შვრიის ნამცხვრის" რეცეპტს.ნუ შეგაშინებთ ინგრედიენტების სიმრავლე.რაც გემრიელია, მას გემრიელი ინგრედიენტებიც ჭირდება.მოსამაზადებლად ძალიან მარტივია და უგემრიელესი გამოდის.ამ სამარხო ნამცხვრით თავი შეგიძლიათ თამამად მოიწონოთ მეგობრებთან და ოჯახის წევრებთან.

საჭირო ინგრედიენტები:



100გრ.უხეში შვრიის ბურღული(არა სწრაფად მოსამზადებელი)

–70გრ.–––––პ/ფქვილი

–30გრ.–––––ნუშ

–30გრ.––––––კაკალი

–30გრ.–––––მშრალი ალუბალი

–7გრ–––––––გამაფხვიერებელი(1 შეკვრა)

–3ს.კ–––––––შაქარი

–1ჩ.კ----------დაფქული დარიჩინი

–1საშუალო ზომის–ბანანი

–1 ვაშლი

–3ს.კ–––––––ზეითუნის ზეთი

–1შეკვრა––––შაქრიანი ვანილი


მ ო მ ზ ა დ ე ბ ა:


1.მოზრდილ თასზე გავცრათ ფქვი

ლი, imageდავჭრათ ნუში და კაკალი.








2.ყველა მშრალი კომპონენტი

დავყაროთ თასზე და ავურიოთ

image

კარგად.




3.ვაშლი გავთალოთ და გავასუფთა

ოთ თესლებისგან და ნაჭრები მოვა-

თავსოთ ბლენდერში.მასთან ერთად

გავფცქვნათ ბანანიც, დავჭრათ და

ესეც დავაბლენდეროთ.დავუმატოთ

ვანილის ფხვნილი და ზეითუნის ზეთი.

image


4.მიღებული ხილის ფაფა დავასხათ

მშრალ ნარევს და მოვზილოთ ცომი.უნდა მივიღოთ სქელი მასა.თუ თხელი გა

მოვიდა, დავამატოთ ფქვილი და თუ

ძალიან სქელია, მაშინ ცოტა წყალს

ვამატებთ.

5.ღუმელი გავახუროთ 180°-ზე.ძირზე დავუფინოთ ქაღალდი, რომელ

ზეც ცხიმი წავუსვათ და სუფრის კოვზით დავსვათ.ცოტათი დავაწვეთ

კოვზით, რომ გაიშალოს.

6.ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში25–30წუთი.


imageშემდეგ კი გააგრილეთ და ... .image


მიირთვით გემრიელად ჩაისთან და ყავასთან ერთად!



თქვენი მაშა






0
471
6-ს მოსწონს
ავტორი:რუსუდან ბერიძე
რუსუდან ბერიძე
471
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0