პროფილაქტიკა რომელია გულისთვის ყველაზე სასარგებლო საკვები? 3 ოქტომბერი, 17:10 კარდიოლოგმა დაასახელა გულის ჯანმრთელად შენარჩუნებისთვის ყველაზე სასარგებლო საკვები.
გულის ჯანმრთელობისთვის აუცილებელია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების, ვიტამინებისა და მინერალების, ასევე ანტიოქსიდანტების შემცველი საკვების მიღება, განაცხადა კარდიოლოგმა ანა ნებოლსინამ. ექიმის თქმით, გულისთვის ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი ცხიმოვანი თევზია - ქაშაყი, ორაგული, სკუმბრია. ექსპერტმა განმარტა, რომ ამ პროდუქტში შემავალი პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავები ხელს უშლის ქოლესტერინის დაგროვებას. მან რეკომენდაცია გაუწია მიირთვათ ცხიმიანი თევზი კვირაში ორჯერ მაინც. კარდიოლოგმა დასძინა, რომ რაციონში აუცილებლად უნდა იყოს თხილი და თესლი. ეს საკვები ასევე მდიდარია პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით, ასევე ვიტამინებით, რომლებიც ამცირებენ ქოლესტერინს და ანთებით პროცესს. მაგალითად, ყოველდღიურად მხოლოდ 30 გრამი ნუშის, გოგრის და სელის თესლის ჭამას შეუძლია გააუმჯობესოს გულის მუშაობა. ნებოლსინამ ასევე რეკომენდაცია გაუწია უფრო მეტი ბოსტნეულის და ხილის ჭამას ანტიოქსიდანტებით (მწვანე ბოსტნეული, ციტრუსები, კენკრა), მარცვლეული ბოჭკოვანებით და B ვიტამინებით. მანამდე კარდიოლოგმა კეტრინ ჯონსონმა ორი მომაკვდინებელი კვებითი ჩვევა დაასახელა. მისი თქმით, გაზიანი სასმელების რეგულარული მოხმარება და ომეგა -6 დეფიციტი ზრდის ინსულტის რისკს. ჯონსონმა დასძინა, რომ ინსულტის ყველაზე საშიში ფაქტორებია მაღალი ქოლესტერინი, ჰიპერტენზია, ჭარბი წონა და არააქტიური ცხოვრების წესი. 191 2-ს მოსწონს
|