x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
"ტაფის ღვეზელი" – გულსართი გემოვნებით (ხორცი, თევზი, სოკო...)
image


ინგრედიენტები:


კვერცხი – 2 ცალი

რძე – 200 მლ.

არაჟანი – 2 ს. კ.

მარილი – 1 ჩ. კ.

ფქვილი – 230 გრ.

გამაფხვიერებელი – 1 ჩ. კ. ან სოდა – 0, 5 ჩ. კ.


ფარში (ნებისმიერი) – 300 გრ.

ზეთი – 2 ს. კ.

ხახვი – 1-2 ცალი (გემოვნებით)

მარილი და პილპილი – გემოვნებით


ტაფა – დიამეტრით, 26 სმ.


მომზადება:


I. დაჭერით ხახვი წვრილად > ფარში მოათავსეთ ტაფაში > დაამატეთ ზეთი და თუ მშრალია, ცოტა წყალი (2 ჩ. კ.) > შეწვით 2-3 წთ. > დაამატეთ ხახვი > შეწვით, სრულ მომზადებამდე > დაამატეთ მარილი და პილპილი.

II. თასში ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი და მარილი > დაამატეთ რძე და ისევ ათქვიფეთ > ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი და ჩააცერით თასში – ცომი კონსტინტენციით, ბლინის ცომზე სქელი უნდა იყოს.

III. ტაფას ფსკერზე და გვერდებზე მოუსვით ზეთი > ცომი გაყავით შუაზე და ნახევარი ტაფაში მოათავსეთ > ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ გულსართი > გულსართის თავზე კი, დარჩენილი ცომი გადაანაწილეთ > დაახურეთ სახურავი და დაბალ ცეცხლზე აცხვეთ, დაახლოებით, 12 წთ.

IV. შემდეგ, გადააბრუნეთ – ამის გაკეთება თეფშით არის მოსახერხებელი: თეფში ღვეზელის ქვეშ მოათავსეთ, ტაფიდან ამოიღებთ და თეფშიანად გადმოაბრუნებთ > დაახურეთ ისევ სახურავი და კიდევ 8-10 წუთი აცხვეთ.

და რა თქმა უნდა, ღვეზელის მომზადება ღუმელშიც შეიძლება: გამზადებული საცხობი ფორმა, 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში შედგით. ცხობის დრო, ღუმელის სიმძლავრეზეა დამოკიდებული.



image


imageimageimageimage




0
183
5-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
183
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0