x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
თევზის ღია ღვეზელი
image


ინგრედიენტები:


ფქვილი – 500 გრ.
წყალი – 300 მლ.
კარაქი გამდნარი – 40-50 გრ.
შაქარი – 1 ს. კ.
მარილი – 0, 5 ჩ. კ.
მშრალი საფუარი – 7 გრ.
სეზამი – 2 ჩ. კ.
კვერცხის გული – 1 ცალი


გულსართისთვის:


ვირთევზას ან სხვა თევზის ფილე – 500 გრ.
ხახვი – 1 თავი
კამა – 1 კონა
მარილი და პილპილი – გემოვნებით
ზეთი – შესაწვავად


მომზადება:


I. ფქვილი ჩააცერით ღრმა თასში > შეურიეთ საფუარი, შაქარი და მარილი > დაამატეთ შემთბარიი წყალი და კარაქი > მოზილეთ ცომი.

II. სუფთა თასს მოუსვით კედლებზე ზეთი > გადაიტანეთ მასში ცომი > გადააკარით ზემოდან სამზარეულოს აპკი > გააჩერეთ 1 სთ თბილ ადგილზე, ამოსასვლელად.

III. ვიდრე ცომი ამოდის, მოამზადეთ გულსართი: დაჭერით ხახვი წვრილად და მოთუშეთ ზეთში > დაჭერით თევზის ფილე ნაჭრებად და შეწვით ხახვთან ერთად, 7-10 წუთის მანძილზე > როდესაც თევზი შეგრილდება, დაჭერით წვრილად > მოაყარეთ მარილი, პილპილი და წვრილად დაჭრილი კამა.

IV. ცომი გაყავით 15 გუნდად (50 გრ.) > გააბრტყელეთ თითოეული გუნდა > შუაში მოათავსეთ 2-3 ჩ. კ. გულსართი > ცომის ფირფიტა კიდეებზე დასერეთ, ისე, როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები.



image


და ღვეზელს გვერდები შემოუკეცეთ.


image


V. საცხობ ფირფიტაზე პერგამენტი დააფინეთ > გადაიტანეთ გამზადებული ღვეზელები > გადააკარით ზემოდან სამზარეულოს აპკი > გააჩერეთ ასე 20-30 წთ. რომ ამოვიდეს.


image

VI. ღუმელში შედგმის წინ, გადაუსვით ცოტა წყალში გახსნილი კვერცხის გული და ზემოდან მოაყარეთ სეზამის თესლი > გამოაცხვეთ, 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.


image


image


imageimageimageimage



1
46
3-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
46
  
2022, 20 მარტი, 22:16
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

0 1 1