ინგრედიენტები:
კარაქი (ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული) – 180 გრ.
მარილი – 1 მწიკვი
შაქარი – 130 გრ.
კვერცხი – 1 ცალი
ფქვილი – 310 გრ.
გამაფხვიერებელი – 1 ჩ. კ. (ან სოდა – 0, 5 ჩ. კ.)
ვანილინი – 1 ჩ. კ.
კენკრის ჯემი – 250 გრ.
მომზადება:
I. ღრმა თასში მოათავსეთ კარაქი > დაამატეთ მარილი და ავთქვიფეთ მიქსერით > კარგად რომ აითქვიფება, დაამატეთ შაქარი > გააგრძელეთ თქვეფა > დაამატეთ კვერცხი > ჩააცერით ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ვანილინი > ინგრედიენტები ერთმანეთს ხელით შეურიეთ > მოზილეთ ცომი. ის რბილი და გასაბრტყელებელი უნდა იყოს.
II. მაგიდაზე დაფინეთ საცხობი ქაღალდი (პერგამენტი, კალკა) > გააბრტყელეთ ცომი, ძალიან თხელ ფენად. უნდა მიიღოთ 30X35 სმ-ს სიგრძე–სიგანის ფენა > დაჩხვლიტეთ ჩანგლიათ.
III. კალკა გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე და ნამცხვარი გამოაცხეთ 200 გრ. წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 10 წთ.
IV. გამომცხვარ ფირფიტას გვერდები ჩამოაჭერით და გაყავით 2 თანაბარ ნაწილად > ფირფიტის ჩამოჭრილი ნაწილები დაფხვენით.
V. გაყავით ჯემი შუაზე > ჯემის 1 ნაწილი თანაბრად გაანაწილეთ ერთ ფირფიტაზე > დააფარეთ ზემოდან მეორე ფირფიტა და გადაუსვით დარჩენილი ჯემი > მოაყარეთ ზემოდან ნამცხვრის ნაფხვენი.
VI. დაჭერით სუფრაზე მიტანის წინ.