x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
შემწვარი თევზი ინდურად (გემრიელი და მარტივად მოსამზადებელი, + სოუსის რეცეპტი, შემწვარი თევზისთვის)

ეს კერძი მხოლოდ დახვეწილი გემოთი კი არ გამოირჩევა, – ის, ამავდროულად, სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელიც არის. სუფრასთან მისი მიტანა, რეკომენდირებული ცხელი სახით. თუმცა, ცივიც ძალიან გემრიელია.


image

ინგრედიენტები:


მინტაი (ან ნებისმიერი სხვა თევზი 1 კგ-ს ფარგლებში) — 1 ც.

მარილი, პილპილი — თითო ჩ. კ.

ლიმონის წვენი — გემოვნებით

ზეთი — 60 მლ.

ძმარი (9% ) — 1 ჩ. კ.

თევზის ხმელი სანელებლები (ან გემოვნებით) — 1 შეკვრა


მომზადება:


I. თევზი გაასუფთავეთ > სიგრძეზე გაჭერით 2 ნაწილად და ხერხემალი მოაცილეთ > ფილე დაჭერით ნაჭრებად.

II. თასში ჩაწურეთ ლიმონის წვენი > ჩაამატეთ მარილი, პილპილი და სანელებლები > დაამატეთ ძმარი.

III. ჩააწყეთ მარინადში თევზის ნაჭრები და გააჩერეთ მასში 20 წ–თი > ამის შემდეგ, თევზის ნაჭრები დააწყეთ უკვე გაცხელებულ ტაფაზე და თავისი მარინადი ზემოდან მოასხით.

თევზი საშუალო ცეცხლზე უნდა შეწვათ.


სუფრაზე კერძთან ერთად, აუცილებლად უნდა მიიტანოთ სოუსი. მაგ. ასეთი:



ინგრედიენტები:


მაიონეზი — 4 ს. კ.
ნიორი — 2 კბილი
კიტრი (პატარა) — 1 ცალი
ოხრახუში — 3-4 ღერი
პილპილი — 1 მწიკვი
მარილი — გემოვნებით


მომზადება:


I. ნიორი მაიონეზში ჩააჭყლიტეთ > დაუმატეთ მარილი და პილპილი.

II. კიტრი გახეხეთ წვრილ სახეხზე.

III. მწვანილი წვრილად დაჭერით

IV. ყველა ინგრედიენტი ერთ თასში მოათავსეთ და ერთმანეთს კარგად შეურიეთ.

imageimageimageimageimageimageimage








0
335
3-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
335
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0