თევზეული შემწვარი თევზის ფილე «კოტლეტი» 2018, 21 აგვისტო, 9:28 ინგრედიენტები : ვირთევზას ფილე — 500 გრ. რძე — 1 ჭიქა მდოგვი (პასტა) — 2 ჩ. კ. მარილი — გემოვნებით პილპილი — გემოვნებით დაფქული ჯანჯაფილი — გემოვნებით სოუსი, ამოსავლებად: ფქვილი — 2 ს. კ. კვერცხის ცილა — 2 ცალი სახამებელი — 1 ს. კ. საფანელი — საჭიროების მიხედვით მარილი — გემოვნებით წიწაკა (დაფქული) — გემოვნებით ზეთი – შესაწვავად მომზადება: I. გარეცხეთ და დაჭერით ულუფებად თევზის ფილე > მოათავსეთ თასში და დაასხით რძე > გააჩერეთ 1 სთ. II. რძე გადაწურეთ > თევზი სამზარეულოს ქაღალდის პირსახოცით კარგად გაამშრალეთ > შეურიეთ მარილი, პილპილი და ჯანჯაფილი > მოაყარეთ თევზის ნაჭრებს ორივე მხარეს, გადაუსვით მდოგვი > მოათავსეთ თასში და გადააკარით სამზარეულოს აპკი > 1 სთ-ით მოათავსეთ მაცივარში. III. სოუსის მოსამზადებლად, შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, საფანელის გარდა. IV. თუ საჭირო გახდა, ფქვილი დაამატეთ (სოუსი არაჟნის კონსისტენციის უნდა იყოს). V. ამოავლეთ თევზი სოუსში > შემდეგ საფანელში > შეწვით ზეთში, საშუალო სიძლიერის ცეცხლზე. VI. შემდეგ სახურავი დაახურეთ, ცეცხლს დაუწიეთ და კიდევ 5-7 წთ. გააჩერეთ ცეცხლზე. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: 230 5-ს მოსწონს
|