ინგრედიენტები:
თბილი წყალი (37° C) – 260 მლ.
საფუარი (სწრაფად ხსნადი) – 2 ჩ. კ.
შაქარი – 80 გრ.
დარბილებული კარაქი – 80 გრ.
ვანილინი – 3 გრ.
მარილი – 1 ჩ. კ.
ფქვილი – 570 გრ.
ვაშლი – 2 ცალი (წვნიანი არ უნდა იყოს, მაგ., “ანტონოვკა")
შაქარი – 3 ს. კ.
კვერცხის გული და ცოტა ვანილინი, გადასასმელად
მომზადება:
I. ღრმა თასში ჩაასხით წყალი > დაამატეთ საფუარი, შაქარი და ვანილინი > კოვზით იქამდე ურიეთ, ვიდრე შაქარი წყალში არ გაიხსნება > დაამატეთ კარაქი.
II. მარილი ფქვილს შეურიეთ > ფქვილი ჩააცერით თასში > მოზილეთ ცომი.
ის რბილი და ელასტიური უნდა იყოს და ხელებზე არ უნდა ეწებებოდეს.
III. თასს გადააკარით სამზარეულოს აპკი და თბილ ადგილზე დადგით > როდესაც ამოვა, ცომი კიდევ ერთხელ გადაზილეთ > გაყავით 12 ნაწილად და 10 წუთი დაასვენეთ.
IV. ვიდრე ცომი ისვენებს, მოამზადეთ გულსართი: გახეხეთ ვაშლი > დაამატეთ შაქარი და კოვზით კარგად მოურიეთ.
V. გააბრტყელეთ ცომი > ისე დასერეთ, რომ კიდეებს არ შეეხოთ (იხ. ქვემოთ მოცემულ სურათზე) > მოათავსეთ თითოეულზე გულსართი და წნული გადაახვიეთ.
V. წნულები მოათავსეთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე.
VI. კვერცხის გულს დაუმატეთ 1 ს. კ. წყალი და ვანილინი > ინგრედიენტები კარგად შეურიეთ > გადაუსვით წნულებს.
VII. გამოაცხვეთ, 180° C-ზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.