ხაჭო (ნებისმიერი ცხიმიანობის) — 180 გრ. ფქვილი — 200-230 გრ. შაქარი — 70 გრ. ვანილინი ან დარიჩინი — 0, 5 ჩ. კ. მარილი — 1 მწიკვი გამაფხვიერებელი — 2 ჩ. კ. სოდა — 0, 5 ჩ. კ. კვერცხი — 1 ცალი ზეთი — 4 ს. კ. ალუბლის (ბალის) კომპოტი ან მურაბა — სურვილის შემთხვევაში
მომზადება:
I. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი > დაამატეთ ზეთი, მარილი, ვანილინი და კარგად ათქვიფეთ > დაამატეთ ხაჭო > ფქვილს შეურიეთ სოდა და გამაფხვიერებელი > თასში მოთავსებულ მასას ფქვილი ხელით შეაზილეთ. II. ხაჭოს ცომი რბილი და პლასტიკური უნდა იყოს. შეახვიეთ ის სამზარეულოს აპკში და 10 წუთი დაასვენეთ. III. დაყავით გუნდებად ცომი > გააბრტყელეთ და დაყავით 8 სეგმენტად.
IV. მიღებული სამკუთხედები ერთმანეთზე დააწყეთ და ცენტრში ხის ჩხირით დააწექით.
V. ფრთები გაუშალეთ და მიეცით ნაძვის ხის ფორმა.
VI. ფიგურის წვერი წრიულად შემოატრიალეთ და თან თითით დააწექით > ჩაღრმავებაში მოათავსეთ ალუბალი ან ბალი > მოათავსეთ ორცხობილის ცხიმიწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
VII. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.