ცომეული სუპერ კრუასანი ჯემით (ან სხვა, ნებისმიერი გულსართით) 2018, 11 აპრილი, 9:26 ამ რეცეპტით კრუასანი ძალიან რბილი და ფუმფულა გამოდის. ის ზომიერად ტკბილია და რადგან ცომი დიდი რაოდენობით შაქარს არ შეიცავს, მისი გამოყენება როგორც ტკბილი, ისე სხვა სახის გულსართიანი ღვეზელის ცხობისას შეიძლება. ინგრედიენტები: თბილი რძე — 0, 5 ლ. ფქვილი — 1 კგ. კვერცხი — 4 ცალი საფუარი — 20 გრ. მარილი — 2 ჩ. კ. შაქარი — 3 ს. კ. კარაქი — 150 გრ. ზეთი — 50 გრ. ჯემი — გულსართისთვის კვერცხის გული — 1 ცალი ვანილი — 0, 5 გრ. მომზადება: 1. რძეში ჩაყარეთ საფუარი და გააჩერეთ ცოტა ხანი > დაამატეთ: მარილი, შაქარი, კვერცხი > ათქვიფეთ ბლენდერით ან მიქსერით. 2. მიღებული თხევადი მასა გააჩერეთ თბილ ადგილზე 15 წუთი. 3. თასში გაცერით ფქვილი და ჩაასხით თხევადი მასა. 4. მოზილეთ ცომი > ცომის ზელვის დროს, ჯერ დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ხოლო შემდეგ ზეთი > დაამატეთ ცოტა ფქვილი (1-2 ს. კ.), რომ უკეთესად მოიზილოს. 5. ამის შემდეგ, ცომი შეგიძლიათ პურის საცხობში მოათავსოთ (რეჟიმი ცომი –1 სთ. 30 წთ.) ან ცომის მოზელვა გააგრძელოთ. 8. გამზადებული კრუასანები ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე დააწყეთ და თბილ ადგილზე 40-50 წუთი გააჩერეთ. 9. კვერცხის გულს შეურიეთ ვანილი და ცოტა რძე > გადაუსვით ზემოდან კრუასანებს. 10. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ აირღუმელში. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: ღვეზელი «5 წუთიანი» (საფუარიანი ცომი, რომლის ცხობა მოზელვისთანავე შეიძლება) საფუარიანი ცომი ტკბილი ცხობისთვის
460 7-ს მოსწონს
|