პროფილაქტიკა 10 მიზეზი,რატომ უნდა დავლიოთ ჭიქა ღვინო ყოველდღე 2019, 4 სექტემბერი, 7:44 1-ჭიქა ღვინო ერთ საათი ფიზიკური დატვირთვის ტოლფასია, რა თქმა უნდა მთლიანად ვერ შეცვლის ფიზიკურ ვარჯიშს, თუმცა მსგავსი ეფექტს იწვევს. 2-დღეში ერთი წითელი ჭიქა ღვინის დალევა სასარგებლოა გულისთვის, რადგან ის შეიცავს რესვერატოლს და პროანტოციანიდინს, ნივთიერებები, რომელიც დაავადებებს ებრძვის. 3- წითელი ღვინო ასევე შეიცავს ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ამცირებენ ქოლესტერინის დაბალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინებს (ცუდ ქოლესტერინს). 4–ღვინო შეიცავს სასარგებლო ბაქტერიებს, რომლებიც საჭმლის მონელებას უწყობს ხელს. 5-ალკოჰოლის მოხმარება დეპრესიის ნიშანია, თუმცა როგორც არ უნდა უცნაურად ჭღერდეს, კველვებმა დაადასტურა, მისი ზომიერი მოხმარება დეპრესიის წარმოქმნის რისკს ამცირებს. 6-ღვინის ზომიერი დოზა ხელს უშლის II ტიპის შაქრის დიაბეტის წარმოქმნას, რომელიც ერთ-ერთი ყველაზე ფართოდ გავრცელებული საშინელი ქრონიკული დაავადებაა, 7- ღვინის ზომიერი მოხმარება ხელს უწყობს C ვიტამინის გამომუშავებას, რომელიც ბუნებრივად ხელს უშლის სისხლის შედედებას და შესაბამისად ამცირებს ინსულტის რისკს. 8-წითელი ღვინის ზომიერი მოხმარება ხელს უწყობს ტვინის ფუნქციონირების გაუმჯობესებას, რადგან მასში შემავალი ნივთიერებები აძლიერებს თავის ტვინში არსებულ ნეირონებს და ხელს უშლის მათ კვდომას. 9-ერთი-ორი ჭიქა წითელი ღვინის დალევა ყოველდღე არტერიული წნევას არა თუ შეგიმცირებთ, არამედ დაგირეგულირებთ. 10-წითელი ღვინის ზომიერი მოხმარება ხელს უშლის სიმსივნის წარმოქმნას, ( მსხვილი ნაწლავის კიბო, პროსტატის კიბო და ძუძუს კიბო). იგი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ებრძვიან თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც კიბოს უჯრედებს გადარჩენის საშუალებას აძლევს. 317 6-ს მოსწონს
|