სხვა ეს პროდუქტი ანადგურებს ტვინს და აუარესებს მეხსიერებას-ეს უნდა იცოდეთ! 2017, 10 დეკემბერი, 10:43 კვლევამ რომელსაც ჯონ პენი და კლაუდიო გრასი ხელმძღვანელობდნენ, აჩვენა რომ დაბალ კალორიული საკვების მიღება ზრდის ტვინის უჯრედების რაოდენობას, რაც ასევე აუმჯობესებს მეხსიერების და შემეცნების უნარს. კვლევის მიხედვით შაქრის ჭარბი რაოდენობის მიღება ზიანს აყენებს ტვინს, კერძოდ: ფერხდება ჰიპოლამუსის ღეროვანი უჯრედების რეპროდუცირების პროცესი. ზიანდება ტვინის ის ნაწილი, რომელიც პირველ რიგში პასუხსიმგებელია მეხსიერებაზე. ნერვული ღეროვანი უჯრედების სწორი ფუნქციონირება აუცილებელია ტვინის სრულფასოვნად მუშაობისთვის. ზემოთხსენებული კვლევის მიხედვით ჭარბი რაოდენობის გლუკოზა საფრთხეს უქმნის ტვინის უჯრედებს და ამცირებს მათი რეპროდუცირების შესაძლებლობას. "ჩვენ თავდაპირველად შევისწავლეთ, რა ხდება ტვინის უჯრედებში, როდესაც მათში შაქრის ჭარბი რაოდენობაა, ხელს უშლის ღეროვანი უჯრედების თვითგანახლებას."-ამბობს პენი. მკვლევარებმა ამ მოზარების გასამყარებლად თაგვებზე ჩაატარეს დაკვირვება, აღმოჩნდა რომ სწორი კვებისა და დაბალკაროლიური საკვების მიღების შემდეგ თაგვების ნერვული ღეროვანი უჯრეფები გაცილებით ეფექტურად მუშაობდნენ. ასე, რომ კვლევის მიხედვით დადგინდა, რომ არასწორი კვებისა და ჭარბი რაოდენობის შაქრის მიღებით ჩვენი ტვინი მნიშვნელოვნად ზიანდება და ფერხდება მისი შემეცნებითი ფუნქციონირება. არავისთვის წარმოადგენს სიახლეს ის რომ გაზიანი სასმელების, ტკბილეულის და სწრაფი კვების პროდუქტების ხშირად მიღება ჩვენს ჯანმრთელობას უამრავ პრობლემას უქმნის. ჯანმრთელობას გისურვებთ! ასევე იხილეთ: რა მოხდება ორგანიზმში, თუკი ჩვენს ცერა თითს სულს შევუბერავთ?-ეს საინტერესოა! 10 ჩვევა, რომელიც ჩვენს ჯანმრთელობას მნიშნველოვნად აზიანებს -ეს უნდა იცოდეთ! 4 ვარჯიში, რომლის დახმარებით ფეხებისა და წელის ტკივილი აღარ შეგაწუხებთ! 497 4-ს მოსწონს
|