სიახლეები სიცოცხლისათვის საშიში პროდუქტების ტოპ ათეული 2018, 6 ივნისი, 9:29 საკვები, რომელიც ჩვენ გვჭირდება ჩვენი ორგანოების საზრდოობისთვის ხშირ შემთხვევაში ძალიან კარგია, მაგრამ პროდუქტების გარკვეული ნაწილი დამანგრეველია ადამიანის ორგანიზმისთვის და ეს მაშინაც კი, როცა ზოგიერთი საკვები ყოველდღიური მოხმარების ინგრედიენტია და მათი ჭამა საზიანო და მავნებელია ადამიანის სიცოცხლისათვის.ადამიანების ერთმა ნაწილმა კარგად იცის იმ შხამიანი მცენარეების შესახებ, რომელთა ერთი ნაწილი უსაფრთხო არ არის და ტოქსიკურ ვარიაციებს იწვევს ორგანიზმში.ერთ - ერთი მათგანია სოკო, რომლის ძალიან ბ ევრი სახეობა არსებობს.თუ გიყვართ სოკო და გიზიდავთ პიცაში ან სხვა კერძე ბში, კარგად უნდა იცოდე რამდენად უსაფრთხოა მისი შეძენა. ტოქსიკურმა ჯიშებმა შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ - ნაწლავის პრობლემები, ღებინება, კრუნჩხვები, უკმარისობა და ზოგ შემთხვევაში სიკვდილიც.კარტოფილი - ორგანიზმისთვის საზიანო და საშიშია მწვანე კარტოფილი, რომელიც მავნე ტოწსინებს შეიცავს და მას სოლანინი ეწოდება. მწვანე კარტოფილი იწვევს ღებინებას, დიარეას და უარეს შემთხვევაში სიკვდილიანობას. პომიდორი - როგორც წყარო წერს, პომიდორი მოხარშულ მდგომარეობაში ძალიან საშიში და მავნებელია ადამიანის ჯანმრთელობისათვის, ის შეიცავს ალკალოიდებს, რომელიც იწვევს ნაწლავის მწვავე ანთებას.წითელი კვერცხი - რომელიც სავსეა სალმონელას ბაქტერიებით. მართალია, ის არ გამოიწვევს სიკვდილიანობას, მაგრამ სუსტი იმუნიტეტის მქონე ადამიანისთვის არასოდეს არ იქნება სასურველი ამ კვერცხის მირთმევა.არაქისი - თუ ვინმეს აქვს ალერგია არაქისზე, შეიძლება გამოიწვიოს მძიმე ანაფილაქსიური რეაქცია. მაგალითისთვის, შესაძლოა გამოიწვიოს ცნობიერების დაკარგვა, გამონაყარი და იშვიათად შოკიც.გაყინული ან დაკონსერვებული ხორცი - ან ე.წ. "გავიადინა" კონსერვები და ა. შ, რომელიც სავსეა სალმონელებით და საშიშია ჯანმრთელობისათვის. მან შეიძლება გამოიწვიოს ტოქსოპლაზმოზი. ეს არის დაავადება განსაკუთრებით რისკის ქვეშ ამყოფებს ორსულ ქალებს და პატარებს.აუცილებელია ზემოთ ჩამოთვლილი ხორცის მოხარშული სახით მირთმევა.ქათამი და ზოგადად ფრინველის ხორცი, როგორც შინაური ასევე გაყინული ან ნებისმიერი ბიო პროდუქტის სახით უამრავ არასასურველ მავნე ბაქტერიას შეიცავს და წამლავს ორგანიზმს.მასში თავმოყრილი ბაქტერიები, რომლებიც არც თუ მცირეა, შეიცავს სალმონელას, კანალილაბუკერს, Enterococcus, Staphylococcus და სხვას.ამიტომ მეცნიერები ფრინველის ხორცის მოხარშული ფორმით მიღებას გვთავაზობენ.აბუსალათინის ზეთი, რომელსაც თანამედროვე მოდის სამყაროში სახის კანის, თმის და აბაზანის პროცედურების მოსავლელად აქტიურად იყენებენ. ის საშიშია ადამიანის სიცოცხლისათვის ან მკაცრად უნდა იყოს დაცული უსაფრთხოების ნორმები აბუსალათინის ზეთით კერძის მომზადების პროცესში.ჰოთდოგები - დიახ, ძველი ამერიკული სტილის "ცხელი ძაღლები" არასასურველი და ახალგაზრდებისთვის საზიანო კერძი ჯანმრთელობის სერიოზული რისკია, რომელიც თანამედროვე ბავშვების ჭორაობის ობიექტადაც შეიძლება ჩაითვალოს.ჰოთდოგის გადაჭარბებული დოზით მირთმევა აზიანებს ადამიანის ორგანიზმს.თაფლი, რომელსაც ჩვენ ვყიდულობთ ნებისმიერ სუპერმარკეტში ან მაღაზიაში, აუცილებლად პასტერილიზებული უნდა იყოს. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის იწვევს თავის ტკივილს, ღებინებას, თავბრუხვევას და სისუსტეს. ძალიან ბევრი თაფლის მიღება განსაკუთრებით ბავშვებში სიკვდილს იწვევს. 331 7-ს მოსწონს
|