x
image
ვიზა კოხაძე
ტოპ 10 ხილი, რომლებიც იწვევს ცხიმების დაწვას ( + ფოტოები )


imageაკადემიური კვლევების შედეგად გარკვეულია, რომ კონკრეტული ხილის მიღება დადებითად აისახება წონის დაკარგვაზე ისევე, როგორც სისხლის წნევის რეგულირებაზე. სხეულის წონის შესამცირებლად მნიშვნელოვანია რაც ვჭამთ. ხილი შეიცავს დაბალ კალორიას და მისი ჭამა უკვე დიდი გზაა დაიწყოს ორგანიზმმა ცხიმების ეფექტური დაწვა.საუკეთესოა იმ მხრივაც, რომ თქვენ შეგიძლიათ პრაქტიკულად ისარგებლოთ ნებისმიერ დროს და ნებისმიერ ადგილას - საუზმეზე, სადილზე, ვახშამზე როგორც სახლში ასევე სამსახურშიც.

გარგარი - საიმედო და ბოჭკოვანი პროდუქტი, რომელიც საიმედო წყაროა უცხიმო დიეტის დასაცავად.ბოჭკოვანი შთანთქავს უფრო მეტი მოცულობით წყალს და ინარჩუნებს უგემრიელეს გემოს.imageავოკადო - ცნობილია როგორც ცხიმიანი ხილი, მაგრამ გვავიწყდება ის, რომ ცხიმების დაწვას უწყობს ხელს. ის შეიცავს ომეგა 9 ცხიმოვან მჟავებს მაღალი რაოდენობით.imageზოგადად ყველა სახის კენკროვანს ჯანმრთელობისთვის დიდი მნიშვნელობა აქვს, მაგრამ ნაკლებადაა ცნობილი მისი როლი ცხიმების დაწვის პროცესში.მათ შორის გვირგვიროსანი კენკროვანი მოცვია, რომელიც მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რაც თავის მხრივ ხელს უწყობს მეტაბოლიზმის დაჩქარებას და თავის მხრივ კალორიების დაწვასაც.imageქოქოსი - ბუნებრივად ტკბილი ხილი, რომელსაც ადვილად შეუძლია დააკმაყოფილოს შიმშილი. მას ასევე დატვირთული ტრიგლიცერიდების (MCTs) მოზღვავებული ოდენობა აქვს, რომელიც 30 % - ით ზრდის მეტაბოლიზმს.imageგრეიფუტი - გაათავისუფლებს მუცლის ქონებს და ამცირებს არარეგულირებული ქოლესტერინის დონეს.კვლევამ აჩვენა, რომ გრეიფუტს ყველა სახის დიეტაში მიუთითებენ დიეტოლოგები.imageნესვი - მდიდარია ვიტამინებით. იგი შეიცავს C ვიტამინს, რომელიც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას.ასევე მდიდარია B ვიტამინით, რომელიც ცხიმს ანადგურებს.imageატამი - ეხმარება მეტაბოლურ სინდრომს, სიმსუქნეს და დიაბეტს. ის ცოტა ფრუქტოზას შეიცავს, თუმცა მწიფე ძალიან ტკბილია.ის მდიდარია ასევე ვიტამინებით
A და C.imageსხვა ციტრუსოვნებთან ერთად მსხალი მდიდარია ნატურალური ბოჭკოებით და კალიუმით.ის სასარგებლოა ქოლესტერინის დონის კონტროლისთვის.
imageსაზამთრო - ზაფხულის ყველაზე პოპულარული ხილი, რომელიც ჯანმრთელობისთვისაც ძალიან კარგია.მიუხედავად იმისა, რომ ის შეიცავს შაქრის მაღალ დონეს, შაქრის ეფექტების ნეიტრალიზების მიზნით ინტოქსიკატად მოქმედებს.imageვაშლი - ერთ - ერთი ყველაზე დიდი რაოდენობით ბოჭკოს წყარო ბუნებაში. კვლევებმა აჩვენა, რომ ამცირებს მუცლის ცხიმებს, რამდენადაც უფრო მაღალი ხსნადი ბოჭკოვანი ხილის მირთმევა ეფექტურია მუცლის ცხიმის შესამცირებლად. ამტკიცებენ, რომ 5 წლის განმავლობაში 3, 7 % - ით მცირდება მუცლის ცხიმი.image







0
423
4-ს მოსწონს
ავტორი:ვიზა კოხაძე
ვიზა კოხაძე
423
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0