თავდაპირველად ''ზეფირს'' ამზადებდნენ არომატის გარეშე, მაგრან ახლანდელ კულინარულ რეცებტებში იგი ხილის მრავალფეროვანი არომატით გვხვდება.
ამიტომ თქვენს სურვილსა და ფანთაზიაზეა დამოკიდებული მისი არომატი. მომზადების მთავარი ტექნოლოგია კი უცვლელია.
1. 30გრ ჟელატინს დაასხით 170გრ ცივი წყალი და გააჩერეთ 2საათით.
2. 1კგ შაქარს დაასხით 130გრ წყალი და წამოადუღეთ. დაამატეთ გაფუებული ჟელატინი და 5წუთი აგუღეთ(თან ურიეთ).მთავარია, რომ დუღილის დროს მასა არ გაგისქელდეთ და ფერი არ შეიცვალოს.თორემ ''ზეფირი'' არ გამოვა ჰაეროვანი.
3. გადმოდგით ცეცხლიდან დაუმატეთ 1ჩ/კ სოდა, 1, 5ჩ/კ ლიმონმჟავა და 40 წუთი თქვიფეთ მიქსერით.
4. შემდეგ მიეცით ფორმა. სულ ესაა.