x
image
თამუნა გეწაძე
როგორ მოვხარშოთ კარტოფილი სწრაფად?

imageკარტოფილი ძალიან სასარგებლო, ამავე დროს სწარფად მოსამზადებელი და თითქმის ყველასათვის საყვარელი პროდუქტია.

შემოგთავაზებთ კარტოფილის სწრაფად მოხარშვის მეთოდს.შეგახსენებთ, რომ მოხარშული კარტოფილი ამავე დროს დაბალკალორიულია და ძალიან სასარგებლოა მისი მიღება სხვადასხვა დიეტების დროს.

აუცილებელია კარტოფილი მოსახარშად ჩავყაროთ უკვე ადუღებულ წყალში კანიანი(რომელიც ძალიან კარგად იქნება გარეცხილი) ან გასუფთავებული, კანგაცლილი.დუღილის დროს აუცილებელია ჩავამატოთ ცხიმი 1 სუფრის კოვზი (არა მცენარეული, უმჯობესია კარაქი) და გავაგრძელოთ წყლის დუღილი მაღალ ცეცხლზე.ცხიმის დახმარებით კარტოფილი ორჯერ უფრო სწრაფად იხარშება.

მოხარშული კარტოფილი, რომ გემრიელი გამოვიდეს კარგია თუ ხარშვისას დავუმატებთ დაფნის ფოთოლს და კამას, თუ გვინდა რომ კარტოფილი თეთრი იყოს ასევე უნდა დავუმატოთ ცოტა ძმარი.როდესაც მოხარშული კარტოფილი მზად იქნება ამოვიღებთ წყლიდან და მაშინ მოვაყრით მარილს გემოვნებით.

0
1874
შეფასება არ არის
ავტორი:თამუნა გეწაძე
თამუნა გეწაძე
1874
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0