x
image
თამუნა გეწაძე
რა სასარგებლო თვისებები აქვს ფეიხოას?("ცოცხალი" ფეიხოს ჯემის მარტივი რეცეპტი)
image


ფეიხოას სამშობლო სამხრეთ ამერიკაა.ეს მცენარე მე–19 საუკუნეში იქნა

აღმოჩენილი.ფეიხოას ნაყოფი დიდი რაოდენობით შეიცავს C ვიტამინს, იოდს, რაც აუცილებელია ადამიანის ორგანიზმისათვის, აძლიერებს იმუნიტეტს, აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას, ებრძვის დეპრესიას, აფერხებს სკლეროზის წარმოქმნასა და აუმჯობესებს მეხსიერებას, ხასიათდება

ანტრიბაქტერიული და ანთების საწინააღმდეგო მოქმედებით, აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობას, სწორედ ამიტომ ფეიხოა საუკეთესო დიეტურ პროდუქტადაა დასახელებული.ექიმები უმეტესად ამ პროდუქტის მიღებას იმ ადამიანებს ურჩევენ ვისაც ფარისებრი


ჯირკვლის პრობლემები აქვთ.

ფეიხოას მიღება აუცილებელია ცოცხალი სახით რადგან ტემპერეტურის მოქმედების შედეგად ის კარგავს მასში არსებულ სასარგებლო თვისებებს.

შემოგთავაზებთ ცოცხალი ფეიხოს ჯემის რეცეპტს:ავიღოთ1კგ.ფეიხოა კარგად გავრეცხოთ, გავასუფთაოთ, მოვაცილოთ თავი და ბოლო ნაწილი დანით. გათლა არ სჭირდება (რადგან მისი კანი შეიცავს ბევრ ვიტამინებს)და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

1კგ. გატარებულ მასას აურიოთ 1, 5კგ შაქარი, მიღებული

ერთგვაროვანი მასა, მოვათავსოთ მინის ქილაში და შევინახოთ მაცივარში.ასეთი სახით დამზადებული პროდუქტი მთლიანად ინარჩუნებს

სასარგებლო თვისებებს.შეგვიძლია მივიღოთ პირდაპირ ჯემის სახით პურთან ან ბლინებთან ერთად ან გავხსნათ

წყალში (1ს|კ. 1 ჭიქა წყალში)და ისე დავლიოთ.შეიძლება ვაჭამოთ

ბავშვებს რადგან მასში არის ყველა ის საჭირო ცილები და ცხიმები,

რომელსაც ადამიანის ორგანიზმი ადვილად ითვისებს.

0
12109
11-ს მოსწონს
ავტორი:თამუნა გეწაძე
თამუნა გეწაძე
12109
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0