სალათები 5 შეცდომა, რომელსაც "ოლივიეს" მომზადებისას ვუშვებთ - გაითვალისწინეთ! 2016, 13 დეკემბერი, 19:49 ![]() "ოლივიე", მართალია რუსულ სამზარეულოსთან ასოცირდება, მაგრამ ჩვენთანაც ბევრისთვის საყვარელ სალათს წარმოადგენს. მაგრამ, წლების მანძილზე გამოცდილი, ამ ერთი შეხედვით ყველაზე მარტივი სალათის მომზადებაში, თურმე უამრავ შეცდომას ვუშვებთ. არადა დასანანია, სალათი ხომ მართლა ძალიან გემრიელია. გთავაზობთ 5 ძირითად შეცდომას, რომელსაც "ოლივიეს" მომზადების დროს ვუშვებთ. შეცდომა № 1 ![]() ნუ გამოიყენებთ "ოლივიეში" მხოლოდ მაიონეზს. რა თქმა უნდა, ძალიან მოსახრეხებელია პაკეტიდან მზა შიგთავსის გადმოსხმა, მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ამით კერძი ძალიან მძიმე და ზედმეტად ნოყიერი გამოვა. უმჯობესია, თუ მაიონეზს განაზავებთ არაჟნით ან ნაღებით. ხოლო თუ ისეთი "ოლივიეს" მიღება გსურთ, როგორსაც რესტორნებში მოგართმევენ, მოგიწევთ სახლში მოამზადოთ მაიონეზი (გადადით ბმულზე და იხილეთ რეცეპტი) ამგვარი სოუსი 2-3 დღის მანძილზე უპრობლემოდ ინახება და შეგიძლიათ წინასწარაც მოამზადოთ. მაიონეზის სოუსი სალათს უშუალოდ სერვირების დროს უნდა დაამატოთ, რადგან რამდენიმე საათში იგი ტენს იღებს. შეცდომა № 2 ![]() შეცდომა № 3 ![]() იმისათვის, რომ სუფრიდან ადგომის შემდეგ პირდაპირ დივანზე წამოწოლა არ მოგინდეთ და გასეირნების ან ცეკვის თავი გქონდეთ, უმჯობესია, თუ სალათი მსუბუქი, პიკანტური და სასარგებლო იქნება. ამიტომ, 12-14 პორციაზე სულ 400 გრამი კარტოფილის დამატება სრულიად საკმარისია. შეცდომა № 4 ![]() შეცდომა № 5 ![]() ასევე დაგაინტერესებთ: 1. როგორ (და რატომ!) გავაკეთოთ მაიონეზი სახლში ![]() 2. რატომ დაერქვა სალათს "ცეზარი" და რომელია მისი საიდუმლო ინგრედიენტი ![]() 3. შეცდომები, რომლებსაც მაკარონის მომზადების დროს ვუშვებთ ![]() 4. 5 შეცდომა, რომელსაც ერბოკვერცხის მომზადებისას ვუშვებთ ![]() 5. 6 შეცდომა, რომელსაც კარტოფილის შეწვის დროს ვუშვებთ - გაითვალისწინეთ! ![]() 4163 8-ს მოსწონს
|