ცომეული შეცდომები, რომლებსაც მაკარონის მომზადების დროს ვუშვებთ - ეს ძალიან ცოტამ თუ იცის! 2015, 17 მარტი, 21:30 ![]() სინამდვილეში ყველაფერი მარტივია, უბრალოდ არ უნდა დავუშვათ შემდეგი შეცდომები: 1. არ გადაიტანოთ მოხარშული მაკარონი საწურზე. ამით ისინი წებვადი გახდება. ![]() 2. ბევრი იტყვის, რომ თუ საწურზე გადატანილ მოხარშულ მაკარონს გამდინარე ცივ წყალს შევუყუდებთ, წებვადიც აღარ გამოვა. ეს კიდევ ერთი შეცდომაა! დიახ, მაკარონი აღარ მიეწებება, მაგრამ სამაგიეროდ უგემური გახდება. ![]() 3. დაბოლოს, როგორც წესი, მაკარონზე სიუსს ზემოდან ვასხამთ. და რას ვიღებთ? მაკარონის გემო ცალკეა, სოუსის - ცალკე. ![]() უმჯობესია მოვიქცეთ შემდეგნაირად: როგორც კი მოიხარშება მაკარონი, მცირე ზომის საწურით ამოვიღოთ ქვაბიდან და ჩავყაროთ კერ კიდევ მდუღარე სოუსში. ![]() ვშუშოთ რამდენიმე წუთი ძალიან დაბალ ცეცხლზე. ![]() თუ ცოტა კარაქსაც დავამატებთ, კერძი უფრო ნაზი გამოვა. დავამატოთ სასურველი მწვანილი და გახეხილი ყველი, რომელიც, რა თქმა უნდა, ჩადნება კერძში. ![]() ![]() 5928 12-ს მოსწონს
|