სიტყვა ბიტერი გერმანულ და ინგლისურ ენებზე ნიშნავს მწარეს. ბიტერებს აქვთ ღრმა სამედიცინო ფესვები, რადგან ისინი ხელს უწყობენ საჭმლის მონელებას და ამსუბუუქებენ ამ პროცეს. ბიტერებს აქვთ კიდევ ერთ არაჩვეულებრივი თვისება-ისინი კარგად კლავენ წყურვილის გრძნობას, რის გამოც მათი უმავლესობა გამოგონილი იყო ცხელ ქვეყნებში.
ბიტერები მზადდება გაჟღენთვის (მაცერაციის) მეთოდით: სუფთა
სპირტში ალბობენ სხვადასხვა სახის მწარე მცენარეებს, ფესვებს, ფორთოხლის კანს. მიღებული ნაყენი იფილტრება და მას ემატება სუფთა
წყალი. ბიტერების ალკჰოლური შემცველობა მერყეობს
6%-50% მდე. ბარებში ბიტერს ურევენ კოქტეილებში.