ტკბილეული ჯალები - უგემრიელესი და მარტივი ინდური დესერტი 2015, 27 აპრილი, 16:17 ჯალები (Jalebi) - ტრადიციული ინდური დესერტია, რომელსაც ინდოეთში თითქმის ყველგან ამზადებენ - რესტორნებიდან დაწყებული ქუჩით დამთავრებული. ეს ხრტუნა, ტკბილი, შემწვარი სპირალები გულგრილს არავის ტოვებს, განსაკუთრებით კი ბავშვებს მოსწონთ. ინგრედიენტები: ფქვილი — 2 ჩ.ჭ. არაჟანი (შეიძლება მაწონიც) — 1 ს.კ. წყალი - 1, 1/4 ჩ.ჭ.(ცომისთვის) წყალი - 2, 2/3 ჩ.ჭ. (სიროფისთვის) მანანის ბურღული (ან დაფქვილი ბრინჯი) — 2 ჩ.კ. სოდა (ან გამაფხვიერებელი) — 1/4 ჩ.კ. შაქარი — 4 ჩ.ჭ. ლიმონის წვენი — 1 ს.კ. ზეთი (შესაწვავად) შეურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, მანანი, სოდა, არაჟანი და თბილი წყალი. კარგად აურიეთ ხელის სათქვეფით. უნდა მიიღოთ ბლინების ცომის მსგავსი მასა, ან ოდნავ სქელი. დადეთ ცომი თბილ ადგილას მინიმუმ 2 საათით. შეიძლება მთელი ღამითაც. მოამზადეთ შაქრის სიროფი: შაქარი, წყალი და ლიმონის წვენი მოათავსეთ ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე, ადუღეთ 5 წუთი და გადმოდგით. ცომი გადაიტანეთ საკონდიტრო შპრიცში ან ტომარაში. აადუღეთ ზეთი ღრმა ტაფაში და სწრაფად "დახატეთ" მასზე ცომით სასურველი ფორმის სპირალები. ცომი ჯერ ჩაიძირება ზეთში, რამდენიმე წამში კი ზედაპირზე ამოტივტივდება. შეწვით ჯალები ორივე გვერდზე, თითოეულზე დაახლოებით 30 წმ., სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ამოიღეთ და დააწყვეთ ლანგარზე, რათა ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს. ჩადეთ თითოეული ჯალები შაქრის სიროფში არაუმეტეს 15 წამისა და დააწყვეთ ლანგარზე გასაშრობად. 29228 13-ს მოსწონს
|