1 - კვერცხის გული 1-კვერცხი ცილა 1-სუფრის კოვზი ცხელი წყალი 40გრ-შაქარი 100გრ- ფქვილი 1ჩკ-საფუარი 1-შეკვრა თეთრი ჟელატინი 5- სუფრის კოვზი ცივი წყალი. 450გრ- იოგურტი 30 გრ- შაქარი 340გრ-კონსერვირებული ალუბალი 125გრ-ალუბლის წვენი 10გრ-სახამებელი.
მომზადების წესი
ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა აქაფებამდე, ნელ ნელა დავამატოთ შაქარი, შემდეგ დავამატოთ კვერცხის გული და კარგად ავთქვიფოთ. დავამატოთ ფქვილი საფუართან ერთად ნელ ნელა. შემდეგ ეს ცომი გადავასხათ ფორმაში და შევდოთ ღუმელში 20 წუთის მანძილზე. გამოცხობის შემდეგ გამოვიღოთ და გავაგრილოთ.
ჟელატინს დავასხათ თბილი წყალი და გავაჩეროთ ცოტა ხნით. იოგურტს აურიოთ შაქარი და დავასხათ ალუბლის წვენი. ჟელატინი გავაცხელოთ და ვურიოთ სანამ არ გაიხსნება და შევურიოთ იოგურტიან მასას. ეს ყველაფერი წავუსვათ ბისკვიტს და შევდოთ მაცივარში.
125მლ ალუბლის წვენი და 2 სუფრის კოვზი სახამებელი და მივიყვანოთ ადუღებამდე. გავაციოთ და წავუსვათ ტორტს. ტორტს ვაცალოთ გაგრილება და გაჟღენთვა.