პროფილაქტიკა როგორ გავიხანგრძლივოთ სიცოცხლე? 12 ოქტომბერი, 14:22
სპეციალისტებმა გაანალიზეს 30 სხვადასხვა კვლევის შედეგი, რომელშიც საერთო ჯამში მონაწილეობდა 800 000 ადამიანი, ხოლო დასკვნა ჟურნალ BMC Medicine-ში გამოაქვეყნეს.
კაკლის რეგულარული მიღება ამცირებს ნაადრევს სიკვდილს 22%-ით, ამასთანავე აფერხებს სიცოცხლისთვის სახიფათო დაავადებების გავრცელებას. "კაკალი შეიცავს მაღალი რაოდენობით ბოჭკოვანი უჯრედისს, მაგნიუმს და უჯერ ცხიმოვან მჟავებს-ყველა ეს ნივთიერება ამცირებს ქოლესტერინს და ამიტომ სასარგებლოა გულისა და სისხლძარღვებისთვის. ზოგიერთი კაკალი, განსაკუთრებით ბერძნული და პეკანი შეიცავს მაღალი რაოდენობის ანტიოქიდანტებს, რომელიც ეხმარება უჯრედებს ებრძოლოს სტრესს და ამცირებს სიმსივნის გაჩენის ალბათობას.ამასთანავე არსებობს სრულიად საფუძვლიანი ეჭვი ვივარაუდოთ, რომ კაკალი აფერხებს სიმსუქნის განვითარებასაც"-განაცხადა დაგფინ აუნმა ლონდონის საიმპერიო კოლეჯიდან. მეცნიერებმა გაანაალიზეს და შეადგინეს 30 სხვადასხვა სამეცნიერო კვლევის შედეგები, სადაც სპეციალისტებმა 20-ზე მეტი ექსპერიმენტი ჩაატარეს სხვადასხვა პროდუქტზე. უდავო ლიდერი პოზიცია დაიკავეს კაკლისებრთა ოჯახის წარმომადგენლებმა:პეკანმა, თხილმა და ბერძნულმა კაკალმა.ამის გარდა საკმაოდ დადებითი შედეგები მოაქვს არაქისს. ამასთანავე კაკალი იმდენივე მიკროელემენტსა და ამინომჟავას შეიცავს, რამდენსაც ხილი.A1, B1, B2, E, PP, C ვიტამინებს, კობალტს, რკინას, თუთიას, კალციუმს, კალიუმს, მაგნიუმს, ფოსფორს და იოდს. 197 2-ს მოსწონს
|