x
image
Yoona
Mediator image
შეფმზარეული არ გირჩევთ: 10 კერძი რესტორანში, რომელიც არასდროს არ უნდა შეუკვეთოთ
გვესმის, რომ ადამიანების უმეტესობა, ვინც კვირაში ერთხელ რესტორანში სადილობს, თავს უკვე თვლის გურმანად და მენიუს ექსპერტად. თუმცა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იცოდნენ რესტორნის სამზარეულოს კულისებში არსებული საიდუმლოებები.



image



სამაგიეროდ, ყველაფერი კარგად იციან შეფმზარეულებმა, რომლებიც ყველაზე ცხელ სამზარეულოში მუშაობენ. დღეს გაგვიმხელენ, რა არ უნდა შეუკვეთოთ რესტორანში და რატომ.



ჰოლანდიური სოუსი

image




ცნობილმა ამერიკელმა შეფმზარეულმა ენტონი ბურდენმა აღიარა, რომ არ იცნობს არც ერთ კოლეგას, ვინც ჰოლანდიურ სოუსს შეკვეთის შემდეგ ამზადებს. როგორც წესი, წინასწარ მზადდება და მაცივარში ინახება, როგორც ბევრი სხვა პროდუქტი. პრობლემა იმაშია, რომ გემრიელი სოუსი ბაქტერიებს ძალიან უყვართ და ის უნდა ინახებოდეს მკაცრ პირობებში გარკვეულ ტემპერატურაზე. ასეთ პირობებს ყველა არ იცავს.



თევზი ორშაბათობით

image



როგორც წესი, თევზის ბაზრები, რომლებითაც ასე ცნობილია აზიის ქვეყნები, შაბათობით დაკეტილია. ყველაფერი, რასაც ყიდიან კვირას და ორშაბათს, არის ხუთშაბათს და პარასკევს დაჭერილი.



ქათამი

image



ბევრი ირჩევს ქათმის კერძებს, რადგან მათი გაფუჭება ძალიან რთულია. რესტორნის სტუმრები რატომღაც არ ფიქრობენ ქიმიკატების, ჰორმონების და ანტიბიოტიკების რაოდენობაზე, რაც შეიძლება იყოს ქათმის შემადგენლობაში. დღეს შეგიძლიათ შეუკვეთოთ კერძი სხვა ფრინველისგან, მაგალითად, მწყერი ან ციცარი. აი, უკვე სახლში შეგიძლიათ მოხარშოთ ქათამი, რომელშიც დარწმუნებული ხართ.



არასპეციალიზებული კერძები

image



ხშირად შეგიძლიათ ნახოთ კლიენტი, მაგალითად, იაპონურ რესტორანში, რომელსაც სურს პასტა ან ბურგერი. თუ ეწვიეთ იაპონურ რესტორანს, შეუკვეთეთ ის, რაზეც სპეციალიზიბულია. რა საჭიროა ბურგერის კაფეში მისვლა და სალათის ან პასტის შეკვეთა? ასეთ ადგილებში ეს კერძები მენიუშია მხოლოდ იმისთვის, რომ ყველას ასიამოვნონ. ადვილი მისახვედრია, რომ არაპროფილური კერძები არც ისე გემრიელი იქნება. თუ გინდა პასტა, წადით რესტორანში, სადაც შესაფერისი სამზარეულოა.



ზღვის პროდუქტები

image



ზღვის პროდუქტები სახიფათო და პრეტენზიული პროდუქტია. თუ მის ხარისხში, წარმომავლობაში დარწმუნებული არ ხართ, არ შეუკვეთოთ. მაგალითად, აშშ-ში ზღვის პროდუქტების მესამედი არასწორი მარკირებით იყიდება.



ვაგიუ და კობი

image



ვაგიუ ძროხის რამდენიმე ჯიშის ზოგადი სახელია, რომლის ხორციც ძალიან ძვირფასი და ძვირია. კობე უმაღლესი ხარისხის საქონლის ხორცია, მიღებული იაპონური შავი ხარებისგან. უფრო მეტიც, ხორცი იაპონიის ფარგლებს გარეთ არ გადის, ამიტომ ყველაფერს, რაც ქვეყნის ფარგლებს გარეთ იყიდება, ცოტა საერთო აქვს ნამდვილ კობესთან.



ბევრი რესტორანი მეტი ექსკლუზიურობის მისაღებად და მეტი ფულის გამოსამუშავებლად მენიუში რთავს ვაგიუს ან კობეს ხორცის კერძებს. უნდა ვთქვათ, რომ რასაც მოგიტანენ, არ იქნება კობე? უმჯობესია აიღოთ ანგუსის რიბაი და არ შეცდებით.



ხამანწკები

image



სტატისტიკის მიხედვით, ბოლო 5 წლის განმავლობაში მოლუსკებით მოწამვლის ბევრად მეტი შემთხვევა დაფიქსირდა, ვიდრე ორ ათწლეულში. ამის მიზეზი შეიძლება იყოს მსოფლიო ოკეანეებში წყლის დათბობა. როგორც ცნობილია, თბილ გარემოში ბაქტერიები უფრო სწრაფად მრავლდებიან ან ხამანწკებზე მოდამ პიკს მიაღწია. ხამანწკები მხოლოდ ზღვის სანაპიროზე სანდო ადგილზე შეუკვეთეთ. ღმერთმა არ ქნას, თუ მოიწამლეთ, მთელი ცხოვრება დაგამახსოვრდებათ.



დელიკატესები

image



სინამდვილეში, რესტორანში დელიკატესის აღებას აზრი არ აქვს. სპეციალიზებულ მაღაზიაშიც იგივე დელიკატესები ბევრად ნაკლები დაგიჯდებათ, თან რამდენიმე კერძისთვის საკმარისი იქნება. კიდევ ერთხელ დაფიქრდით, სანამ შეუკვეთავთ მორიგ შედევრს ხიზილალით ან ტრიუფელის ფანტელებით.



თავისებური კერძები

image



ყველა ტრადიციული კერძის გასინჯვა არ ღირს. მაშინაც კი, თუ მათ შესახებ ბევრი გსმენიათ. მაგალითად, დაკეპილი ხორცის კერძი, რომელიც გამოიგონეს ომის დროს, რადგან საქონლის ხორცი ნორმირებული იყო. არსებითად, საუზმეზე შეუკვეთავთ დაკონსერვებულ საქონლის ხორცს, როდესაც მენიუ სავსეა ახალი და გემრიელი პროდუქტებით.



ყველაფერი, რისი მომზადებაც სახლში შეგიძლიათ

image



თუ გადაწყვიტეთ რესტორანში სადილობა, არ შეუკვეთოთ კერძი, რომელსაც ხშირად მიირთმევთ სახლში მხოლოდ იმიტომ, რომ თქვენი საყვარელი კერძია. სცადეთ რაიმე ახალი, რომელიც გაგაოცებთ და ააფეთქებს გემოს რეცეპტორებს. აუცილებელი არ არის, იყოს რაღაც მოდური გიჟური კომბინაციით, საკმარისია ის, რომელიც არასდროს გაგისინჯავთ.



ასევე დაგაინტერესებთ:

იცოდით, რატომ უწოდებენ ქათმის ბულიონს „ებრაულ პენიცილინს“?

რატომ არის უსარგებლო ცხარე საკვებზე წყლის დაყოლება და რა დაგეხმარებათ სინამდვილეში?

ყველი ტოფუ, რომელსაც ამზადებდნენ მიცვალებულთათვის, მაგრამ მთელ მსოფლიოში შეუყვარდათ

რა არის სპრედი და რით განსხვავდება კარაქისა და მარგარინისგან?

ობიანი პური – რატომ არ უნდა მიირთვათ და რა შედეგებს იწვევს?


0
366
2-ს მოსწონს
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
366