ცომეული ღვეზელი ზეთისხილით და ბოსტნეულით - გემრიელი კერძი ბერძნული სამზარეულოდან 2022, 9 დეკემბერი, 10:47 თუ გსურთ ოჯახს უფრო მეტი ბოსტნეულის ჭამა აიძულოთ, ყურადღება ამ რეცეპტს მიაქციეთ. გემრიელი ვეგეტარიანული ღვეზელი გამოგივათ, რომელზეც უარს ვერავინ იტყვის.
ინგრედიენტები:
როგორ მოვამზადოთ: 1. პომიდორი წვრილად დაჭერით. 2. დიდ ტაფაზე 2 სუფრის კოვზი კარაქი გაადნეთ და კუბებად დაჭრილი ხახვი და 2 კბილი ნიორი შეწვით. ბოსტნეული გამჭვირვალე, არომატული და ნაზი უნდა გახდეს. 3. 3 წუთის შემდეგ დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა დაუმატეთ და 3 წუთით თუშეთ, სანამ წიწაკა არ დარბილდება. 4. ისპანახი და ოხრახუში წვრილად დაჭერით, მწვანილი მოთუშულ ბოსტნეულს დაუმატეთ. შუაზე გაჭრილი ზეთისხილი, ხმელი ბალახების ნარევი დაუმატეთ. საშუალო ცეცხლზე 5 წუთით თუშეთ, სანამ ისპანახი არ დარბილდება. 5. ცეცხლიდან გადმოდგით და ყველი ფეტა და პომიდორი დაუმატეთ. მასას გაგრილება აცადეთ. 6. ცალკე 4 კვერცხი, 1 ჭიქა რძე და ყველი ჩედერი ათქვიფეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. 7. ფხვიერი ცომი კალათის მსგავსად საცხობ ფორმაში მოათავსეთ, შიგნით შიგთავსი თანაბრად გაანაწილეთ, ზემოდან კი კვერცხი-რძის ნარევი მოასხით. 8. ღუმელი 200 გრადუსამდე გაახურეთ და 50-55 წუთით აცხვეთ, სანამ შიგთავსი მზად არ იქნება, ხოლო ქერქი მოოქროსფერო არ გახდება. 9. მზა ღვეზელი გააგრილეთ, პორციებად დაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ. ასევე დაგაინტერესებთ: 1. სასაუზმოდ მარილიან ვაფლებს ვამზადებ: ისპანახით და ყველით 2. ცხელი ლავაშის რულეტი კარტოფილით და სოკოთი: წასახემსებელი, რომელსაც ყველაზე მეტად აქებენ 3. წვეულებისთვის ყოველთვის სამეფო კერძს ვამზადებ: ფარშირებული ყაბაყი 4. როგორ მოვამზადოთ თევზის ღვეზელი 5. კარგი იდეა დასვენების დღეებისთვის: ფენოვანი ცომი ლორით 6. ერთადერთი სწორი რეცეპტი პიცის ცომისთვის 49 1-ს მოსწონს |