საღეჭ რეზინს, გარდა იმისა, რომ პირიდან აშორებს უსიამოვნო სუნს, აქვს მრავალი ფარული სარგებელი ჯანმრთელობისთვის, ამბობს დიეტოლოგი ლორენ მანაკერი. მან გამოცემა Eat This, Not That! -ს ჩამოუთვალა რამდენიმე მათგანი.
საღეჭი რეზინის პირველი მოულოდნელი სარგებელი არის ტკბილეულისადმი ლტოლვის შემცირება და მადის დათრგუნვა. ყველას, ვინც ცდილობს წონის კონტროლს, მაგრამ ჭამის შემდეგ ვერ იკავებს თავს დესერტებისაგან მან ურჩია მისი მცირე ხნით ღეჭვა.
მანაკერი ასევე ამბობს, რომ ჭამის შემდეგ უშაქრო რეზინის ღეჭვა შესანიშნავი საშუალებაა კბილების გაფუჭების თავიდან ასაცილებლად, რადგან საკმაოდ ეფექტურია ნადების და საკვების ნარჩენების მოსაცილებლად. გარდა ამისა, „ღეჭვა ზრდის ნერწყვის გამომუშავებას, რაც ხელს შეუწყობს კარიესის გამომწვევი ბაქტერიების გამოდევნას“, - განმარტა მან.
დიეტოლოგის აზრით, ქსილიტოლის რეზინის ღეჭვა ამცირებს ყურის ინფექციების რისკს. ექიმმა განმარტა, რომ რეზინაში შემავალი ქსილიტოლი გამოიყენება შაქრის შემცვლელად და ამ ნივთიერებას შეუძლია გავლენა მოახდინოს ბაქტერიებზე, რომლებიც ყურებში მტკივნეული პროცესების განვითარების პროვოცირებას ახდენს.
საღეჭი რეზინის ბოლო ფარულ სარგებლად მანაკერმა ნაწლავების სტიმულაცია დაასახელა. თუ თქვენ გაქვთ ოპერაცია კუჭ-ნაწლავის ტრაქტზე ან ოპერაცია, რომელიც გავლენას ახდენს სხეულის ამ ნაწილზე (როგორიცაა საკეისრო კვეთა), ნაწლავის ფუნქციონირება შეიძლება უფრო სწრაფად დაუბრუნდეს ნორმალურ მდგომარეობას, თუ ოპერაციის შემდეგ დღეში რამდენჯერმე დაღეჭავთ უშაქრო რეზინას. - დაასკვნა მან..