x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
წიწიბურას კასეროლი

წიწიბურას ფაფის კასეროლი – ყოველდღიური მენიუს გასამრავალფეროვნებლად, საუკეთესო ვარიანტია. წიწიბურა ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა, მაგრამ მისი ყოველდღიურად, ან თუნდაც, კვირაში რამდენჯერმე მირთმევის მსურველი ბევრი არ არის. ხოლო, წიწიბურის კასეროლი ბევრისთვის აღმოჩენა იქნება... თან, მოსამზადებლადაც მარტივია.


image


ინგრედიენტები:


წიწიბურა — 150 გრ.
მყარი ყველი — 160 გრ.
კარაქი — 1 ჩ. კ.
ხახვი — 1 თავი
კამა — 0, 3 კონა
კვერცხი — 2 ცალი
რძე — 100 მლ.
მარილი — გემოვნებით
პილპილი — გემოვნებით
წყალი — 350 მლ.


image


მომზადება:


I. წიწიბურა გადაარჩიეთ, გარეცხეთ, მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი > დაამატეთ მარილი და მოხარშეთ, დაბალ ცეცხლზე > როდესაც წყალი მთლიანად დააშრება, ცეცხლიდან გადმოდგით.

II. საცხობი ფორმის ძირს და კედლებს კარაქი მოუსვით > წიწიბურას ფაფის ნახევარი ფორმაში გადაიტანეთ და კოვზით თანაბარ ფენად გაანაწილეთ.

III. გახეხეთ მსხვილ სახეხზე ყველი > მისი ნახევარი წიწიბურას მოაყარეთ > ხახვი და კამა წვრილად დაჭერით და ყველს მოაყარეთ ზემოდან > შემდეგ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

IV. გაანაწილეთ ფორმაში დარჩენილი წიწიბურა.

V. ათქვიფეთ კვერცხი ჩანგლით > დაამატეთ რძე და იქამდე თქვიფეთ, ვიდრე ერთგვაროვან ნაზავს არ მიიღებთ > რძიანი კვერცხი თანაბრად მოასხით წიწიბურას და ზემოდან დარჩენილი ყველი გაანაწილეთ.

VI. გამზადებული ფორმა შედგით 200ºС –ზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 20-25 წთ–ით.

სუფრაზე მიიტანეთ ცხელი ან თბილი სახით.



image


imageimageimageimage




0
195
1-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
195
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0