ინგრედიენტები:
კვერცხი — 2 ცალი
ფქვილი — 150 გრ.
შაქარი — 2 ს. კ.
შაქრიანი ვანილინი — 1 პაკეტი
კეფირი — 100 მლ.
სოდა — 1 ჩ. კ.
ხაჭო — 180 გრ.
მარილი — 1 მწიკვი
ზეთი — გამოსაცხობად
მომზადება:
I. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი ხელის სათქვეფით > დაამატეტ მარილი და ვანილინი (კვერცხი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს).
II. დაამატეთ ოდნავ შემთბარი კეფირი და სოდა > კიდევ ერთხელ, ყველაფერი კარგად აურიეთ სათქვეფით.
III. დაამატეთ ხაჭო და იქამდე ურიეთ, ვიდრე ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
IV. თასში ჩააცერით ფქვილი და მოამზადეთ ცომი. ის საკმარისად სქელი უნდა იყოს და ფორმას უნდა ინარჩუნებდეს. ამიტომ, თუ საჭირო იქნება, ცოტა ფქვილი დაამატეთ.
V. ტაფაზე დაასხით ზეთი, იმდენი რომ ძირი დაიფაროს (ძალიან ბევრი არა) > დაასხით ცომი, შეგიძლიათ ამისთვის საკონდიტრო ტომარა გამოიყენოთ. თუმცა, სუფრის კოვზითაც შეიძლება.
VI. ერთი გვერდი რომ შეიწვება, ფრთხილად გადააბრუნეთ.
VII. სახურავი დაახურეთ და აცხვეთ 3-4 წთ–ი, საშუალო ცეცხლზე.
და ყველაზე ფუმფულა ბლინები მზად იქნება!