ნამცხვრები ადვილად მოსამზადებელი ნამცხვრები და ცომეული (15 რეცეპტი) 2018, 31 დეკემბერი, 9:32 თაფლის ტორტი მოხარშული კრემითინგრედიენტები: ცომისთვის: შაქარი — 1 ჭიქა კვერცხი — 2 ცალი თაფლი — 2 ს. კ. კარაქი — 50 გრ. სოდა — 1, 5 ჩ. კ. ძმარი — 1 ს. კ. ფქვილი — 3 ჭიქა კრემისთვის: კარაქი — 350 გრ. ფქვილი — 3 ს. კ. კვერცხი — 2 ცალი რძე — 0, 5 ლ. შაქარი — 2 ჭიქა მომზადება: გაგრძელება >>> ტორტი «ნესქვიკი»ინგრედიენტები: ცომისთვის: კვერცხი – 5 ცალი კარაქი – 80 გრ. შაქარი – 160 გრ. ფქვილი – 1 ჭიქა გამაფხვიერებელი – 1, 5 ჩ. კ. ნესქვიკის ფხვნილი – 2 ს. კ. კრემისთვის: მოხარშული შესქელებული რძე – 1 ქილა არაჟანი 20% – 450 გრ. ნესქვიკის ფხვნილი – 2 ს. კ. მოხლილი ნიგოზი – გემოვნებით მომზადება: გაგრძელება >>> «ჩიტის რძე» (ფუმფულა და გემრიელი, პირდაპირ პირში დნება)მასალა ცომისთვის: კვერცხი – 4 ცალი შაქარი – 2 ჭიქა თაფლი – 4 ს. კ. მარგარინი – 200 გრ. სოდა – 1 ჩ. კ. ძმარი – 1 ს. კ. მარილი – 1 მწიკვი ვანილინი – 0, 7 გრ. ფქვილი – 5 - 6 ჭიქა მასალა კრემისთვის: რძე – 1 ლ. შაქარი – 1 ჭიქა ფქვილი – 3 ს. კ. კარაქი – 100 გრ. ვანილინი – 0, 7 გრ. ხილის ლიქიორი (სურვილის შემთხვევაში) – 2 ს. კ. შოკოლადის მინანქარი – ნებისმიერი მომზადება: გაგრძელება >>> ტორტი «სპარტაკი»ინგრედიენტები: მასალა ცომისთვის: კვერცხი - 1 ცალი შაქარი - 150 გრ. თაფლი - 3 ს. კ. კარაქი - 50 გრ. რძე - 2 ს. კ. სოდა - 1 ჩ. კ.. კაკაო - 2 ს. კ ფქვილი - 400 გრ. მასალა კრემისთვის: რძე - 500 მლ. კვერცხი გული - 3 ცალი ფქვილი - 4 ს. კ. სახამებელი - 1 ს. კ. (თავმოდგმული) ვანილიანი შაქარი - 1 შეკვრა შაქარი - 150 გრ. კარაქი - 150 გრ. შოკოლადის მინანქარი - თქვენი გემოვნებით მომზადება: გაგრძელება >>> კრუასანები საუზმისთვის. 30 კრუასანი - 45 წუთშიინგრედიენტები: მასალა ცომისთვის: ფქვილი – 500 – 600 გრ. მარგარინი – 200 გრ. სწრაფად მომქმედი მშრალი საფუარი – 20 გრ. თბილი წყალი – 200 მლ. ვანილინი – 1 გრ. მარილი – 1 მწიკვი შაქრის ფხვნილი – გემოვნებით გადასასმელად: კვერცხის გული და 0, 5 გრ. ვანილინი მასალა გულსართისთვის: ჯემი, მურაბა, “ნუტელა” ან მოხარშული შესქელებული რძე – 2 ჭიქა. ფქვილი – 3 ს. კ. შაქარის ფხვნილი – საჭიროების შემთხვევაში მომზადება: გაგგრძელება >>> უგემრიელესი ფუნთუშებიინგრედიენტები: მასალა ცომისთვის: თბილი რძე - 250 მლ. მშრალი საფუარი - 7 გრ. (2 ჩ. კ.) მარილი - 1 მწიკვი კვერცხი - 1 დიდი ან 2 პატარა დარბილებული კარაქი - 200 გრ. შაქარი - 3 ს. კ. ვანილინი ან ვანილის ექსტრაქტი - 1 ჩ. კ. ფქვილი - 4 ჭიქა მასალა გულსართისთვის: შაქარი - 1 ჭიქა დარიჩინი - 4 ს. კ. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი - 3 ს. კ. მასალა მინანქარისთვის: ყველი (მასკარპონე) - 150 გრ. შაქრის პუდრა - ნახევარი ჭიქა ნაღები - 2 ს. კ. ვანილის ექსტრაქტი - 1/2 ჩ. კ. ან ყველი (მასკარპონე) - 2 ს. კ. შაქრის პუდრა - 3/4 ჭ. რძე - 4 ს. კ. ვანილის ექსტრაქტი - 1/2 ჩ. კ. მომზადება: გაგრძელება >>> ყველის ღვეზელი «პიკანტური»ინგრედიენტები: იმერული ყველი - 600 გრ. რძე - 500 მლ. კარაქი - 80 გრ. მშრალი სწრაფადმოქმედი საფუარი - 2 ჩ. კ. მარილი - 1 ს. კ. შაქარი – 1 ჩ. კ. კვერცხი - 3 ც. ( 1 მთელი და 2 გული) ფქვილი - 600 გრ. ქიშმიში – 100 გრ. ვანილინი – 0, 7 გრ. სეზამის მარცვლები – 2 ს. კ. მომზადება: გაგრძელება >>> ღვეზელი «5 წუთიანი» (საფუარიანი ცომი, რომლის ცხობა მოზელვისთანავე შეიძლება)ინგრედიენტები: კვერცხი — 1 ცალი დაწნეხილი (ნედლი) საფუარი — 50 გრ; (3 ჩ. კ. აქტივირებული მშრალი საფუარი) მარგარინი — 200 გრ. მარილი — ½ ჩ. კ. სოდა — 1 ჩ. კ. ფქვილი — 2 ჭიქა (ან ცოტა მეტი) თბილი წყალი — 0, 5 ჭ. კვერცხის გული + 2 ს. კ. წყალი + 0, 5 ვანილინი – გადასასმელად მომზადება: გაგრძელება >>> მსოფლიოში საუკეთესო ბლინჩიკების რეცეპტი და გულსართის 8 ვარიანტიმომზადების დრო: 30 წუთი ულუფის რაოდენობა: 8-10 ინგრედიენტები: ადუღებული წყალი — 600 მლ. რძე — 600 მლ. ფქვილი — 1, 5 ჭიქა სახამებელი — 1, 5 ჭიქა კვერცხი — 4 ცალი მარილი — 1ჩ. კ. კარაქი გამდნარი — 3 ს. კ. შაქარი — 3 ს. კ. ვანილი — გემოვნებით მომზადება: გაგრძელება >>> მადისაღმძვრელი ფუნჩულებიინგრედიენტები: რძე – 500 მლ. კარაქი ან მარგარინი – 125 გრ. კვერცხი – 2 ცალი შაქარი – 75 გრ. საფუარი (მშრალი) – 11 გრ. ფქვილი – 600 გრ. მარილი – 1, 5 ჩ. კ. თბილი წყალი – 0, 5 ჭ. ვანილინი – სურვილის შემთხვევაში მომზადება: გაგრძელება >>> ხაჭოს ბურთულებიინგრედიენტები: მოჭიქული ხაჭო («სიროკი»), გულსართის გარეშე — 500 გრ. ფქვილი — 10 ს. კ. შაქარი — 4 ს. კ. კვერცხი — 3 ცალი სოდა — 1 ჩ. კ. ვანილინი — 1, 5 გრ. რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი, შესაწვავად მომზადება: გაგრძელება >>> უცხიმო მჭადი ყველის გულსართითინგრედიენტები: მჭადის ფქვილი – 3-4 ჭიქა თბილი წყალი – რასაც შეიზელს მარილი – 0, 5 ჩ. კ. ყველი ქარხნული (მაგარი) – 100 გრ. შენიშვნა: ყველის გარეშეც შეიძლება, ჩვეულებრივი მჭადის გამოცხობა. მომზადება: გაგრელება >>> თქვენ აღარასდროს მოამზადებთ ბლინებს სხვა რეცეპტითინგრედიენტები: ფქვილი — 60 გრ. კვერცხი — 5 ცალი შაქარი — 70 გრამი ვანილის ექსტრაქტი ან ვანილინი — 1 ჩ. კ. გამაფხვიერებელი — 2 გრ. (1/4 ჩ. კ.) მარილი — 1 მწიკვი მომზადება: გაგრძელება >>> 50 იდეა ცხობისთვის (+ ფოტო-გაკვეთილები)თქვენთვის ცნობილი და არაერთხელ ნაცადი რეცეპტით, შესაძლებელია ნამცხვრის ახლებურად მომზადება. მისი უჩვეულოდ გაფორმება, სხვადასხვა ელემენტების დამატება და სრულიად განსხვავებული ნამცხვრის, თუ ორცხობილას მიღება. თუ თქვენ ამ სფეროში გარკვეული გამოცდილება გაქვთ, ნამდვილად არ გაგიჭირდებათ, აქ წარმოდგენილი, ნებისმიერი იდეის განხორციელება და თქვენი ოჯახის წევრების და სტუმრების განახლებული ნამცხვრებით გაოცება. გაგრელება >>>კრემი «სველი ბეზე»ინგრედიენტები: კვერცხის ცილა — 4 ცალი (თუ კვერცხი პატარა არის – 5) შაქრის ფხვნილი — 1 ჭიქა ვანილინი —1, 5 გრ. ლიმონის მჟავა — 1/4 ჩ. კ. მომზადება: გაგრელება >>> თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: * იაპონური ტორტი * “ნაპოლეონის ქუდები" * მზარეულის დღიური (აპრობირებული რეცეპტები) 11353 2-ს მოსწონს
|