სამარხვო კერძები სამარხვო ცომის ბურთულები. 2013, 22 აპრილი, 23:43 ინგრენდიენტები:
თბილი წყალი0.5ლ.
საფუარი 1 ს/კ.
შაქარი 2ს/კ
მარილი1ს/კ. არაყი2ს/კ. პურის ფქვილი 4ჩ/ჭ. მცენარეული ზეთი ცომის შესაწვავად. თბილ წყალში გავხსნით საფუარს, დაუმატებთ შაქარს, ფქვილს და გავაჩერებთ, როდესაც ცომი დაიწყებს გაფუებას, დაუმატებთ მარილს და არაყს. აურევთ ყველაფერს კარგად.გავაჩერებთ გამზადებულ მასას თბილ ადგილზე 1 საათი. ამ პერიოდის განმავლობაში რამდენჯერმე ჩავზილავთ.კარგად გაფუებულ ცომს ამოვიღებთ სველი კოვზით პატარ-პატარა გუნდებათ და ამოვავლებთ პურის ფქვილში.ტაფაზე დავასხამთ მცანარეულ ზეთს ბლომად და გამზადებულ ფქვილშიამოვლებულ გუნდებს შევწვავთ კარგად.უკვე შემწვარს მოვაყრით შაქრის პუდრას. 263 6-ს მოსწონს
|