x
შქმერული
2012, 10 აპრილი, 11:00
imageმასალა:
წიწილი 1ც.

რძე 100მლ.

გატარებული ნიორი 50გრ.

მცენარეული ზეთი 20მლ.

ცხიმი 50მლ.

წყალი 80მლ.

მარილი 20გრ.

მომზადება:

გასუფთავებული, გაჭრილი წიწილი მოვათავსოთ თუნუქის ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან, მოვასხათ და წავუსვათ მცენარეული ზეთი ორივე მხრიდან, შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ დაახლოებით 220* ტემპერატურაზე.შემწვარი წიწილი დავჭრათ და მოვათავსოთ ცხელ კეცზე. ტაფაზე დავასხათ წყალი, დავამატოთ რძე, დავამატოთ გატარებული ნიორი, დავამატოთ თუნუქის ტაფაზე დარჩენილი წიწილის ცხიმი დაახლოებით 50 გრამი, მიღებული ცხელი მასა წამოდუღემისთანავე დავასხათ კეცზე მომზადებულ წიწილს. კერძი მივირთვათ ცხლად, მომზადებისთანავე.

შქმერული რაჭული კერძია, მისი სახელი რაჭის სოფლიდან - შქმერიდან მოდის და მთელ საქართველოში ძალიან პოპულარულია.
8480
5-ს მოსწონს
142
გასაჩივრება
მომწონს
 
 
ავტორი:inga
inga
   ქართული კლავიატურა
2012, 24 ივლისი, 18:55
წყლით მომზადებული კარგია,რძით უპრო უკეთესი იქნება
2012, 9 ივნისი, 14:40
რძის გარეშე უკეთესია და უფფრო ჯანმრთელიც.ცოტა ხმელი სუნელი და ქინძიც ტუ გაქვთ,ხო საოცარი რამაა,გემრიელად მიირთვით:)))
2012, 12 აპრილი, 2:01
მაგარია
2012, 10 აპრილი, 11:05
მაგრა მევასსება ეს საჭმელი
0 1 4
ბარკალი "ქისაში"ბარკალი "ქისაში"
ქათმის ბარკალი 7ც მარილი, პილპილი, კართოფილი4-5ც, ხახვი2-ც, სოკო200გ ფენოვანი ან დროჯის ცომი...
ქათამი ქილაზე მომზადებულიქათამი ქილაზე მომზადებული
ქათამი ან ბროილერის წიწილა, 2-3კბილი ნიორი, მაიონეზი, პილპილი, 2ც-დაფნა, 3-4პილპილი...
საცივისაცივი
მასალა: ინდაური ან ქათამი; ნიგოზი - 500 გ; ხახვი - 4-5 თავი; ზაფრანა - 2 ჩაის კოვზი; უცხო სუნელი...
მხედველობის სადარაჯოზემხედველობის სადარაჯოზე
თანამედროვე ტექნოლოგიურ სამყაროში, ყველაზე დიდი დატვირთვა თვალებზე მოდის განსაკუთრებით ...
ფლავი ქათმის ხორცითფლავი ქათმის ხორცით
რვა ულუფა მომზადება: 1 კგ სტაფილო; 1კგ. ბრინჯი; 4 თავი ხახვი; დაფნის ფოთოლი; ...
მაიოს კლინიკის დიეტა - ცხიმის დამწვავი სუპიმაიოს კლინიკის დიეტა - ცხიმის დამწვავი სუპი
არ შეიძლება არანაირი ალკოჰოლური სასმელის მიღება, რადგან ეს არღვევს...
პიცაპიცა
პიცა მასალა 4 ულუფისთვის ცომისთვის: 300 გ. ფქვილი 15 გ. საფუარი 250 მ...
ბადრიჯანი იტალიურად ნიორითბადრიჯანი იტალიურად ნიორით
მომზადების დრო: 40 წთ. შემადგენლობა: ზეითუნის ზეთი-60 მლ; დაჭრილი ნიორი-3 კბილი; რეჰ...
პიცა “მშვენიერი ელენე”პიცა “მშვენიერი ელენე”
მასალა 12 ულუფისთვის: 450 გ საფუარიანი ფენოვანი ცომი 1 თავი ხახვი ...
 
სოკოს რაგუ ტომატითსოკოს რაგუ ტომატით
შემადგენლობა: 300 გ. ქამა სოკო; ერთი თავი ხახვი; 4 ცალი პომიდორი; რეჰანი 1 კონა; მარილი და...
ცრუ ქათმის ბარკალიცრუ ქათმის ბარკალი
ცრუ ქათმის ბარკლები ცომი-250გრ.ფქვილი, 1ჭ.-მაწონი, ნახევარი ჩ.კ.-სოდა, მარილი. ფარში-500...
ბანანის ბლინებიბანანის ბლინები
შემადგენლობა: 2 დიდი ზომის ბანანი, 300 მლ რძე; 1-2 ს/კ ზეთი; 175 გ. ფქვილი; შაქარი...