ცომეული ღვეზელი თხელი ცომით 2015, 18 ოქტომბერი, 17:31 ინგრედიენტები: ფქვილი — 2 ჭიქა ზეთი — 1/2 ჭიქა თბილი წყალი — 1/2 ჭიქა მარილი — 1/2 ჩ. კ. მომზადება: 1. დასახელებული ინგრედიენტებით მოზილეთ ცომი. ცომი გამოვა ძალიან რბილი და ისეთი შეგრძნება გექნებათ, თითქოს ფქვილი აკლია. მაგრამ, ფქვილი არ დაამატოთ. გაბრტყელების დროს, ფქვილის საჭირო რაოდენობას «აიღებს». 2. გულსართად შეგიძლიათ კარტოფილის პიურე, ხახვში მოთუშული კომბოსტო ან სოკოს გამოიყენოთ. ხორცის ფარშის გამოყენებაც შეგიძლიათ, მთავარია, რომ გულსართი «სველი» არ იყოს. 3. ცომი გაყავით 12 ნაწილად > ყოველი ნაწილი გააბრტყელეთ ფქვილიან დაფაზე. ცომის ფირფიტა ძალიან თხელი უნდა იყოს (ნუ შეგეშინდებათ ცომი არ გაიხევა!) > თითოეულ ფირფიტაზე მოათავსეთ გულსართი ძეხვისებურად - 2 სმ. დიამეტრით > გადაახვიეთ სიგარასავით.
5. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 803 6-ს მოსწონს
|