ცომეული იტალიური ყველის ღვეზელი 2015, 23 სექტემბერი, 10:11 ინგრედიენტები: ყველი მაგარი — 300 გრ. ფენოვანი ცომი საფუარის გარეშე — 500 გრ. კვერცხი — 3 ცალი მომზადება: 1. ცომი გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდზე და გაადნეთ > ცომის ფენები ისე დააწყეთ, რომ 2, 5 სმ-ით ერთმანეთს კვეთდნენ > გადაბმის ადგილი თითით დააწებეთ. 2. პერგამენტი თუნუქის ფურცელზე გადაიტანეთ > ცომი კუთხეებში ჩაჭერით და გადმოკეცეთ, ისე რომ გვერდები ორმაგი სისქის იყოს > ჩართეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. 3. ყველი გახეხეთ > კვერცხი ჩანგლით ათქვიფეთ (სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ, დაუმატოთ: მარილი, პილპილი, ცოტა ვანილი, კვერცხის სუნის გასანეიტრალებლად) > დაუმატეთ გახეხილი ყველი. 4. გულსართი თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე > ღვეზელი შედგით ღუმელში 20 წუთით. 5. ღუმელიდან გამოღების შემდეგ, 10 წუთი გააჩერეთ, რომ ცოტა შეგრილდეს და მხოლოდ ამის შემდეგ დაჭერით. 369 4-ს მოსწონს
|